Oprørsgruppen Farc i Colombia lover, at den vil løslade 10 politi- og militærfolk, som tilbageholdes af gruppen, og siger også, at den fremover vil holde sig helt fra at tage civile som gidsler.
- Vi ønsker at bekendtgøre, at vi foruden vores allerede meddelte plan om at løslade seks krigsfanger, også vil løslade fire andre, skriver gruppen i en meddelelse på sin hjemmeside.
I meddelelsen står, at Farc fremover vil forbyde bortførelse af civile, en praksis der i årtier har udgjort en indtægtskilde for oprørsbevægelsen.
Latinamerikas ældste eksisterende oprørsgruppe
Farc forklarer beslutningen med, at gidseltagninger af civile ikke længere er forenelig med "vores revolutionære aktiviteter".
Farc, der blev stiftet i 1964 og er Latinamerikas ældste eksisterende oprørsgruppe, har længe bortført både civile og sikkerhedsstyrker som et led i oprøret mod Colombias regering.
På nuværende tidspunkt holder gruppen mindst 10 politifolk og soldater som gidsler. Farc håber at kunne bruge dem i en fangeudveksling til gengæld for at få løsladt hundredvis af fængslede Farc-medlemmer.
Desuden tilbageholder gruppen et ukendt antal civile, som den håber at få udbetalt løsesum for.
Farc besluttede tidligere på måneden at udskyde frigivelsen af de 10 politi- og militærfolk, angiveligt fordi gruppen havde registreret aktivitet fra den colombianske hærs side i det område, hvor gidslerne blev holdt fanget.
Gruppen er blevet svækket
Gennem de seneste fire årtier har Colombia været skueplads for interne konflikter, hvor oprørsgrupper, heriblandt det venstreorienterede Farc, bekæmper landets regeringsstyrker.
Gruppen er gennem de seneste år blevet svækket og har lidt store tab, blandt andet efter at to af dens øverste ledere er døde.
Farc har desuden været under stigende pres for at frigive alle gidsler. I Colombia har der været store demonstrationer, efter fire af dens fanger angiveligt blev dræbt af Farc-medlemmer, da en af oprørsgruppens lejre kom under angreb i november.