Optrappet konflikt i Gaza

Israel har i nat angrebet flere mål i Gaza heriblandt det palæstinensiske indenrigsministerium. Angrebene har til formål at få frigivet en israelsk soldat, som blev bortført i søndags.

Palæstinensere i Gaza ser ild og røg stige op fra det bombede indenrigsministerium. (Foto: © MOHAMMED SALEM, Scanpix)

Israelsk luftvåben bombede natten til fredag det palæstinensiske indenrigsministerium i Gaza By. Bygningen stod natten igennem i brand efter angrebet, der også ramte indenrigsministerens kontor.

Missilangrebet var led i en massiv israelsk offensiv, hvor både helikoptere og jagerfly angreb mere end et dusin mål i og omkring Gaza By.

Flere bombemål

Også hovedkvarteret for præsident Mahmoud Abbas' Fatah-bevægelse blev ramt, og samme skæbne overgik blandt andet et våbenlager, siger israelsk militær.

De israelske tropper lod også bomberne falde over en Hamas-træningslejr. Lejren ligger uden for Gaza By, men tæt på en flygtningelejr, oplyser CNN.

Der er ingen meldinger om døde eller sårede ved offensiven, der startede klokken 01 dansk tid.

De israelske tropper har gennem de seneste dage gennemført adskillige luftbombardementer i Gaza i forsøget på at få en bortført israelsk soldat frigivet.

Klar til at give gidsel fri

Kort før angrebene oplyste Egyptens præsident Hosni Mubarak, at bortførerne var klar til at frigive soldaten. Men han sagde, at Israel endnu ikke havde accepteret betingelserne.

Israel har tidligere understreget, at man forlanger en betingelsesløs løsladelse af soldaten.

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne blev torsdag yderligere skærpet, da Israel anholdt otte Hamas-ministre og omkring 55 palæstinensiske parlamentsmedlemmer.

G8 bekymret

Israels hårde fremfærd får G-8 landenes udenrigsministre til at udsende en erklæring, hvori de udtrykker "særlig bekymring" over anholdelserne på den israelskbesatte Vestbred.

De opfordrer også de israelske soldater til at udvise tilbageholdenhed under offensiven i Gaza.

Også Den Islamiske Konferenceorganisation fordømmer anholdelserne og kalder dem "kriminelle." I stedet peger OIC på, at der skal satses på diplomatiske midler, hvis det skal lykkes Israel at hente den 19-årige soldat, Gilad Shalit, hjem i live.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ea742a11f9d13d0d4b2f9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b1e01c6187a20cf4f9d670http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b1e01c6187a20cf4f9d673