19. oktober
Indenrigsminister Nicolas Sarkozy erklærer "krig uden nåde" mod vold i forstæderne. På et møde med politiet siger han "Jeg har sagt at de skal renses. Vi skal gøre dem rene som en fløjte".
25. oktober:
Sarkozy besøger den parisiske forstad Argenteuil, fulgt af massiv medieopbud.
Sarkozy bliver overdænget med sten og flasker da han fremlægger sin plan for hvordan man får bugt med kriminaliteten i området.
Sarkozy siger til Le Monde: "Nogle banditter opfører sig som om de ejer gaderne. Vi må ændre vores metoder".
27. oktober:
I forstaden Clichy-sous-Bois omkommer to drenge på 15 (Banou med malisisk baggrund) og 17år (Ziad med tunesisk baggrund), da de flygter fra politiet, angiveligt for at undgå en identifikationskontrol. Drengene klatrer over et hegn ind til en relæstation, men kommer åbenbart for tæt på en transformater og mister livet.
Drengenes død får unge i Clichy-sous-Bois til at gå amok. Fra omkring kl 22.00 bliver 23 biler stukket i brand og bygninger bliver vandaliseret. Kampklædte betjente bliver sat ind, men bliver mødt med sten og flasker. Optøjerne dør ud efter ca fire timer.
28. oktober:
Indenrigsminister Nicolas Sarkozy siger at de to døde ikke blev jagtet af politiet.
Omkring kl. 21.00 udbryder der igen gadekampe i Clichy-sous-Bois. Politiet er i undertal og bliver overdænget med flasker, sten og i visse tilfælde molotov-cocktails
23 politifolk kommer til skade og deres kollegaer føler sig tvunget til at bruge gummikugler for at få situationen under kontrol.
Der bliver affyret en "rigtig" kugle mod en politibil, dog uden at nogen kommer til skade.
13 bliver anholdt og 29 biler udbrænder.
29. oktober:
500 mennesker holder en stille march igennem Clichy-sous-Bois til minde om de to døde drenge.
Da mørket falder på udbryder der igen uroligheder i området
Politiet møder talstærkt op, men møder ikke store grupper. Alligevel bliver der stukket ild på 20 biler.
Politiet anholder ni for at have benzindunke eller slagvåben på sig.
30. oktober:
Nye kampe bryder ud, denne gang i udkanten af Clichy-sous-Bois.
6 politifolk bliver såret og 11 unge bliver anholdt. Otte biler bliver stukket i brand.
Politiet affyrer en tåregasgranat der ryger ind i en moské. Episoden vækker stor vrede i forstaden.
31.oktober:
Politiforbundet beskriver optøjerne som "guerilla"-uroligheder.
Sarkozy siger at han er fast besluttet på at få bugt med optøjerne.
Sarkozy tilbyder at mødes med de to døde drenges familier. Familierne afslår.
Igen sammenstød i gaderne i Clichy-sous-Bois. Også i omkringliggende byer udbryder der gadekampe.
I alt bliver 19 anholdt og 68 biler udbrænder.
1. november:
Premierminister Dominique de Villepin mødes med ofrenes familier; han bliver ledsaget af Nicolas Sarkozy. Regeringschefen lover at der vil blive kastet lys over omstændighederne ved de to unges død.
Igen sammenstød mellem unge og politi; optøjerne har nu spredt sig til flere forstæder nord for Paris.
Situationen i Clichy-sous-Bois er noget roligere end tidligere pga. massivt politiopbud.
I alt bliver der sat ild på mere end 60 biler og 39 bliver anholdt.
2. november:
Sarkozy aflyser et besøg til Pakistan og Afghanistan for at tage hånd om de eskalerende uroligheder.
Præsident Chirac siger, at man hurtigst muligt skal få situationen under kontrol og opfordrer til dialog og respekt hos både ministre og politi.
Franske aviser begynder at rejse spørgsmål ved den franske politik når det drejer sig om fattigdom og indvandring.
Igen kaster vrede unge sten mod politiet og sætter ild til biler. I Bobigny nordøst for Paris bliver et indkøbscenter hærget, og omkring 40 personer angiber de ansatte i centret. En gruppe unge prøver at sætte ild til den lokale politistation.
3. november:
Urolighederne var natten til fredag knap så omfattende som de foregående dage, men til gengæld spredte urolighederne sig til andre steder i Frankrig - nemlig til Dijon i den centrale del af landet, tli Rouen i vest og til Marseille i syd. Men selvom 1.300 kampklædte betjente patruljerede i de berørte områder blev der alligevel stukket ild til 400 køretøjer.
En foreløbig rapport renser de franske politibetjente, som beskyldes for at have jaget to unge i døden i Clichy-sous-Bois. Rapporten slår fast, at betjentene slet ikke var tilstede, da de to drenge døde af elektriske stød. Betjentene var tilbage på stationen på det tidspunkt, hvor de unge blev dræbt.
4. november:
Optøjerne fortsætter for ottende nat i træk i forstæderne omkring Paris, og breder sig nu til Dijon.
I de fattige forstæder nordøst for Paris sætter unge uromagere satte ild til 50 biler.
Myndighederne havde ellers håbet, at de festligheder, der markerer afslutningen på den muslimske fastemåned, ramadanen, ville lægge en dæmper på gemytterne.
En stor del af de unge, der står bag optøjerne, er muslimer af nordafrikansk oprindelse.
1.300 kampklædte betjente patruljerer i de ramte områder, men det forhindrer ikke store bander af hætteklædte unge i at hærge gaderne.
5. november:
For niende nat i træk bryder volden ud i de fattige forstæder omkring Paris, da bander af unge sætter biler og bygninger i brand trods et massivt politiopbud.
Omkring 900 biler bliver brændt af i de nordlige forstæder, hvor urolighederne har været voldsomst.
De voldelige begivenheder har nu spredt sig ud over Paris. Biler sættes i brand over hele landet, blandt andet i Toulouse og Nice i Sydfrankrig og Lille og Rennes i nord.
Omkring 250 personer anholdes, enkelte af dem mindreårige, som er i besiddelse af brandbomber ved anholdelsen.
6. november:
Politiet melder om omfattende ødelæggelser i forstæderne til Paris. I Grigny, syd for Paris, sættes to skoler og snesevis af biler i brand.
Urolighederne fortsætter med at sprede sig. Flere af turistbyerne ved Middelhavskysten melder nu om uroligheder.
Ifølge politiet er flere end tusind biler brændt af i løbet af de ti dages uroligheder.
7. november:
Unionen af Franske Islamiske Organisationer (UOIF) udsender en fatwa mod urolighederne, som de siger er i strid med Koranen.
I forstaden Grigny syd for Paris bliver 29 betjente såret, da uromagerne skyder mod dem med haglgeværer.
I Toulouse når urolighederne søndag aften byens centrum, hvor mindst 30 biler bliver sat i brand, og i Orleans bliver en betjent såret, da en gruppe unge kaster molotovcocktails efter busser, biler og sporvogne.
Også i Nantes, Rouen og Rennes er der brændende biler og skraldespande i gaderne.
I løbet af natten bliver der sat ild til mere end 700 biler, og politiet anholder 173 personer.
8. november:
For 12. nat i træk er der brændende biler i de franske gader. Urolighederne synes at være aftagende i Paris, mens byerne Lille og Toulouse oplever voldsomme uroligheder og brand i gaderne. Næsten 300 byer oplever i løbet af natten optøjer.
143 personer bliver ifølge AFP anholdt i nattens løb, hvor også fire betjente bliver såret.
En 61 årig mister livet. Manden har ligget i koma siden i fredags hvor han blev overfaldet.
I Toulouse bliver passagerer beordret ud af en bus, som derefter bliver brændt ned. I samme område af byen støder politi og uromagere sammen. Der kastes med molotovcocktails og sten mod politiet.
9. november:
Knap 40 franske byer og forstæder tager undtagelsesloven i brug, blandt andet storbyer som Marseille, Strasbourg, Lyon, Toulouse og Paris.
I løbet af natten bliver 617 biler brændt af rundt omkring i franske byer, hvilket politiet betegner som positivt og et tegn på, at roen er ved at vende tilbage til de urohærgede forstadskvarterer. 330 bliver anholdt for at have deltaget i optøjerne.
10. november:
Uroen fortsætter, dog let aftagende. 482 biler sættes i brand og 203 personer anholdes rundt om i landet.
11. november:
Frankrigs finansminister Thierry Breton foreslår i Financial Times, at ophæve restriktionerne på serviceindustrien og iværksættervirksomheder i et forsøg på at skabe jobs i de uroplagede forstæder.
Selv om reformerne i sagens natur vil være begrænset til særlige områder, håber han, at planen også på længere sigt vil kunne føre til mere omfattende reformer af det stive franske arbejdsmarked. Han tilføjer, at mange af forslagene vil kunne indføres hurtigt, hvis de bliver vedtaget. Breton indrømmede samtidigt, at Frankrig ikke har gjort nok for sine indvandrere.
I løbet af natten bliver 395 biler blevet brændt af og 168 personer anholdt og taget med til forhør.
12. november:
Uroen i forstæderne tager til. 502 biler bliver sat i brand og 206 personer anholdes over hele landet. Om aftenen gentager Frankrigs indenrigsminister, Nicolas Sarkozy, at der vil blive skredet hårdt til værks over for de indvandrere, der 17 nætter i træk har stået bag uroligheder i Paris og andre franske byer.
13. november:
For første gang i 17 dage er der ro i Paris. Det gælder dog ikke i et par af de andre store franske byer. I Lyon bruger politiet tåregas for at sprede en gruppe stenkastende demonstranter, og i Toulouse er der også uro. I alt bliver der brændt 374 biler af rundt om i Frankrig.
14. november:
Urolighederne fortsætter i visse byer, men virker aftagende. Rapporter om mellem 10 og 20 anholdelser indløber fra bl.a. Toulouse og Alsace-Lorraine.
Kilder: Le Monde, AFP, The Guardian, Ritzau, Financial Times