Red Barnet kritiserer kommunerne for at spare penge i børnesager

Pigen fra Tøndersagen fik først psykologhjælp efter flere år. - Udtryk for sparetænkning, siger Red Barnet.

Mange kommuner tænker mere i at spare penge frem for at lægge en langsigtet strategi for børn, der har været udsat for seksuelle overgreb. Sådan lyder kritikken fra Red Barnet.

Det er et udtryk for sparetænkning og en kortsigtet tankegang, at der som i Tønder-sagen kan gå flere år, før en seksuelt misbrugt pige modtager psykologhjælp fra kommunen.

Så skarp er meldingen fra psykolog i Red Barnet, Kuno Sørensen.

- Desværre er der mange kommuner, der tænker inden for et budgetår. Og det betyder, at de ikke har mulighed for at lave en langsigtet investering i familier med massive problemer, siger Kuno Sørensen.

Børnechef afviser, at kommuner tænker i økonomi

Men kritikken fra Kuno Sørensen kan Tønder Kommunes Børn- og ungechef, Viggo Christensen, ikke genkende.

- Jeg mener bestemt ikke, at vi i kommunerne tænker i økonomi i det øjeblik, at der har fundet overgreb sted, siger Viggo Christensen og uddyber:

- Vi tænker meget i økonomi i forhold til at få den ramme til at omfatte de børn og unge, som vi skal tage os af og prioritere inden for denne ramme, siger Viggo Christensen.

Vigtigt at lære af sine fejl

Ifølge Kuno Sørensen fra Red Barnet bør man lære af fortidens fejl.

- Risikoen for at der sker noget tilsvarende i dag er mindre, men risikoen vil stadig være der, hvis kommunerne ikke vil ofre de nødvendige penge på at give behandling, siger Kuno Sørensen.

Den ældste pige i den såkaldte Tønder-sag blev misbrugt gennem otte år, før kommunen tvangsfjernede hende.