Politiet er opmærksomme på tegn på radikalisering

Politiet i alle afkroge af Sjælland og Lolland-Falster er ekstra opmærksomme på tegn på, at unge kan være i fare for at blive radikaliserede

Hos blandt andet Midt- og Vestsjællands Politi er man ekstra opmærksomme på tegn på, at unge kan være i fare for at blive radikaliserede (Foto: © Trine Warrer Juul)

Terrorangrebet i København rækker langt videre end til Nørrebro og ekstra beskyttelse af jøder i København.

Politiet i alle afkroge af Sjælland og Lolland-Falster er nemlig ekstra opmærksomme på tegn på, at unge kan være i fare for at blive radikaliserede og senere begå terror.

Det siger chefpolitiinspektør Steen Skovgaard-Larsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet samarbejde med blandt andet lærere

Indsatsen betyder blandet andet, at politiet intensiverer samarbejdet med lærere og andre, der har med unge at gøre.

- Ja det gør vi faktisk. Og det er lige fra en ung skoleelev eller gymnasieelev, der siger noget dumt i skolen og til nogen, som man kan være bekymret for på anden vis. Folk må hellere kontakte os en gang for meget end en gang for lidt i forhold til det her. Så vurderer vi, om det er noget, der skal gøres mere ved, siger chefpolitiinspektør Steen Skovgaard-Larsen.

Han fortæller, at PET i flere tilfælde har haft bekymringssamtaler med unge og deres forældre.

Mange små tegn på radikalisering

Politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, siger, at der er mange små tegn på, at en ung er i gang med at udvikle sig i en radikaliseret retning.

Og det er typisk skolelærere eller socialarbejdere, der så indberetter til politiet.

- Det kan være udtalelser, de kommer med. Det kan være unge, som begynder at ændre adfærd eller isolerer sig fra det øvrige fællesskab. Det kan være unge, der skriver en stil, hvor de giver udtryk for had mod det danske samfund eller andre måder at kommunikere til omverdenen på, siger politidirektør Lene Frank.