Sidste chance for håndværkerfradrag

Du kan nå det endnu, men du skal skynde dig, hvis du vil have håndværkerfradrag inden nytår.

Skal der nye trin på trappen, kan du nå det endnu, inden boligjobordningen forsvinder ved årsskiftet (Foto: © Martin Kunzendorf, DR)

Boligjobordningen synger på sidste vers. Det har skabt kø hos håndværkerne, da husejerne vil have de sidste fradrag med, inden ordningen afskaffes ved årsskiftet.

- Alt optaget. Vi har rygende travlt og ingen ledige tider i kalenderen før nytår, lyder det eksempelvis fra tømrermester Per Johansen i Store Heddinge.

Han betegner travlheden i december som helt usædvanlig for årstiden og er ikke i tvivl om, at det er boligjobordningens ophør, der spiller ind.

DR har talt med flere håndværksmestre, og der meldes stadig om ledige håndværkere, selvom langtfra alle opgaver kan udføres, inden boligjobordningen afskaffes til nytår.

Danske Byggeri: Du kan gøre en god handel nu

- Handler det om ting, vi kan køre i trælasten at hente, så kan vi stadig nå det, men hvis det drejer sig om nye døre og vinduer, som der typisk er fem til seks ugers leveringstid på, så kan vi ikke nå det længere, siger Jens Brøchner, tømrermester i Holbæk.

Dansk Byggeri beklager, at boligjobordningen forsvinder og appellerer nu til danskerne om at bruge løs af opsparingen for at få gang i byggeriet efter nytår.

- Vi ved, at danskerne ligger inde med betydelige opsparede midler, men de er naturligt nok forsigtige med at bruge dem. Lige nu kan der faktisk gøres en god forretning, da håndværkerpriserne stadig ikke er nået det niveau, de havde, før finanskrisen satte ind, siger Torben Liborius, som er erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Regeringen: Boligjobordningen har overlevet sig selv

Boligjobordningen har eksisteret siden 2011 og udløber ved årsskiftet.

Ifølge Dansk Byggeri har den skabt 5.000 arbejdspladser, mens regeringen siger, at ordningen har overlevet sig selv, da beskæftigelsen i håndværksfagene nu er på samme niveau som før, finanskrisen satte ind.