Alvorligt syge kræftpatienter føler det som en voldsom belastning, at de skal behandles og undersøges på op til fire forskellige sygehuse i Region Sjælland og nogen gange sendes videre til enten Odense eller København.
Sådan lød den entydige besked til regionens sygehuspolitikere, da de tirsdag aften inviterede kræftpatienter og pårørende til at fortælle om deres erfaringer.
- Det er bare ikke i orden at blive hentet på Roskilde Sygehus klokken halv otte om morgenen og sidde på en stol hele dagen og vente på en læge i Næstved. Man har smerter, har kvalme og er frygtelig syg - det må kunne planlægges bedre, sagde kræftpatient Tove Madsen til politikere og læger.
Utilfreds med at skulle rejse til Odense for at få strålebehandling.
Gert Kristensen fra prostataforeningen kom med en skarp kritik af regionens aftale med Odense Sygehus.
- Vi oplever at blive undersøgt på op til fire forskellige sygehuse og ambulatorier i Region Sjælland. Når vi så er udredt skal vi rejse til Odense for at få strålebehandling. Det er måske billigere for regionen, men bestemt ikke for os patienter, der bor tættere på København.
Praktiserende læge Svend Gade fra Slagelse er rystet over, at hans kræftsyge kone sjældent ser den samme læge på Næstved sygehus, hvor hun er kommet til kontrol og behandling i fire år.
Politiker lover mere sammenhæng i behandlingen
- Det er kun sket en eneste gang, at hun har talt med den samme læge. Det er manglende empati, ja jeg vil kalde det dovenskab, at man ikke tre måneder frem kan planlægge at patienten kommer ind til den samme læge.
Regionspolitikerne sad med alvorlige miner og noterede beklagelser og forslag til mere sammenhæng i kræftbehandlingen på de medbragte skriveblokke.
- Vi bliver nødt til at få skabt mere sammenhæng i behandlingen og sørge for, at patienterne ikke skal fortælle hele deres sygdomshistorie til en ny læge hver gang, sagde medlem af sygehusudvalget i Region Sjælland, Anne Møller Ronex (Rad).
Næstformand i sygehusudvalget Jeppe Jakobsen (DF) lover at patienternes erfaringer vil blive brugt i udvalgets arbejde med kræftbehandling fremover.