Hospital får besked på at fjerne massiv overbelægning

Arbejdstilsynet har givet Regionshospitalet Randers et påbud om at fjerne overbelægningen på akutmodtagelsen, som stresser medarbejderne og øger risikoen for fejl.

Alt for mange patienter på akutmodtagelsen på hospitalet i Randers stresser personalet og øger risikoen for at lave fejl.

Der er massiv overbelægning på akutmodtagelsen på Regionshospitalet i Randers.

Antallet af patienter på gangene tvinger personalet til at løbe stærkere end tøjet kan holde og det har nu fået Arbejdstilsynet til at give hospitalet et såkaldt strakspåbud.

- Når akutmodtagelsen kun har 33 pladser, og der tit er langt over 40 patienter, så er det klart, at nogle af dem er nødt til at ligge på gangene, siger fællestillidsrepræsentant på Regionshospitalet, Pirkko Dinesen.

Tillidsmand: Overbelægning er en psykisk belastningDet er en generel tendens, at der er overbelægning på landets sygehuse, men Pirkko Dinesen er ekstra bekymret for kollegerne på akutmodtagelsen.

- Det er en psykisk belastning, at man er nødt til at gøre det på den her måde.

Hospitalsdirektøren på Regionshospitalet, Thomas Pazyj, erkender problemet på akutafdelingen.

- Vi  har fået 20 procent flere akutpatienter ind og det udfordrer vores system voldsomt.

Arbejdstilsynet besøgte akutafdelingen i starten af marts og det resulterede i et strakspåbud. Hospitalet har efterfølgende udvidet antallet af senge på medicinsk afdeling.

Hospitalsdirektør: Vi skulle have reageret hurtigere

- Det har sine omkostninger at presse sine ansatte så meget, siger Thomas Pazyj, som indrømmer, at hospitalsledelsen har reageret for langsomt.

- Vi skulle nok have udvidet antallet af senge på et tidligere tidspunkt.

De ni ekstra sengepladser er oprettet på medicinsk afsnit, da der fysisk ikke kan være flere senge på akutafdelingen.

Derfor frygter Pirkko Dinesen, at det ikke løser det akutte overbelægningsproblem på akutafdelingen og dermed  øger risikoen for fejl eller forglemmelser.