Et par timer om ugen bag supermarkedets kasse eller i bageren skal give unge i belastede områder mere end bare lommepenge.
Fritidsjobbet er vejen til en uddannelse og et fuldtidsjob, og det har Københavns Kommune ansat en ungemedarbejder til at sikre sker. I sidste ende skal det løfte boligområdet Tingbjerg i København, som er på regeringens såkaldte ghettoliste.
- Når vi får flere unge i job eller uddannelse, er vi med til at skabe en mere samlet by, hvor unge ikke bliver tabt. Det kan vi gøre med den nye ungemedarbejder, siger teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell (EL).
Unge får selvværd og succesoplevelser gennem job
Ifølge Antonella De Palo, som er job- og uddannelsesvejleder i Tingbjerg, er jobbet efter skole godt for unges videre valg i livet:
- De unge får nogle positive oplevelser i deres liv. De opdager, at de kan tjene deres egne penge og oplever succes på arbejdspladsen med nye voksne. Så hvis man skal bryde den negative sociale arv, er et fritidsjob en rigtig god start, siger Antonella De Palo.
Fritidsjob er en del af større indsats
I Tingbjerg er der færre i uddannelse og arbejde end i resten af kommunen.
Ungemedarbejderen er bare et af flere tiltag, der skal løse de tunge bolig-sociale problemer:
- Når vi gerne vil gå ud med en ekstra indsats, er det vigtigt, at det ikke kun er én indsats, men at vi faktisk går ind med en bred vifte, siger Morten Kabell.
Boligselskaberne FSB og SAB står for indsatsen, og de får støtte i form af en million kroner over to år fra Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter.