Når først proppen er taget af rødvinen, så holder mange danskere sig ikke til det ene glas.
Det scenarie udspiller sig især i de velstillede områder i Danmark, siger misbrugsekspert og overlæge i Stofrådgivningen, Henrik Rindom:
- Det skulle måske have været et enkelt glas vin til maden, men når først flasken er åbnet, bliver der drukket ud. I de ressourcestærke områder har man bedre råd til at drikke for eksempel rødvin hver dag, og snart er det mere accepteret at drikke alkohol end at ryge, siger Henrik Rindom.
Misbrugsekspert er bekymret over alkoholtørst
I København viser hver femte københavner tegn på at drikke for meget alkohol, og især i de velstående bydele Indre By og Østerbro får indbyggerne sig en tår over tørsten, skriver Berlingske.
I hovedstadens Indre By er det hele 24 procent, som flirter med alkoholafhængighed, og misbrugsekspert Henrik Rindom advarer mod tendensen:
- Alkohol er en snigende sygdom. På medicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital har man undersøgt, at tyve procent af de indlagte ligger der som direkte eller indirekte konsekvens af alkohol. Det siger noget om, hvad et misbrug kan betyde.
Borgmester erkender mislykket indsats
I København har 50.000 indbyggere et så stort forbrug, at de hver uge overskrider Sundhedsstyrelsens højrisikogrænse på 14 og 21 genstande for henholdvis kvinder og mænd.
Det tal skal kommunens nye sundhedspolitik rette op på, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, SF:
- Noget tyder på, at vi ikke har været gode nok til at sætte ind, når tallene er så høje. Vi skal være bedre til at handle, når der er mistanke om en kollega drikker for meget, eller hvis en stangbacardi familiefar henter sit barn, siger borgmesteren.