DI-overenskomst giver ikke nye industriarbejdspladser

Fynsk DI-formand ser ikke nogen jobs til den sultne industri i overenskomsten, som DI og fagforeningerne har indgået.

Den nye overenskomst mellem DI og fagforeningerne kommer ikke til at fylde hullet i industrien ud, som blandt andet Lindø-værftet skabte, da det lukkede i 2009. Med Lindø forsvandt omkring 1350 arbejdspladser. (© LORC)

Den nye industri-overenskomst bliver nok positivt modtaget, men den kommer ikke til at skaffe  nye industriarbejdspladser.

Den fynske formand for DI, Søren Klarskov Vilby, er godt tilfreds med overenskomsten mellem Dansk Industri og fagforeningerne. Han fremhæver, at den gælder i hele tre år og så koster den ikke virksomhederne så meget:

- Det er en god og en absolut ansvarlig aftale, der er indgået, siger Søren Klarskov Vilby.

Overenskomst kan ikke redde kriseramt industri

Overenskomsten giver blandt andet en lille stigning på mindstelønnen, men ellers er den ret tilbageholdende med omkostningerne for virksomhederne.

Selv om det er godt for virksomhederne, vil det dog ikke være nok til at redde den kriseramte industri, som Fyn er særligt plaget af:

- Det tror jeg ikke, at en enkelt overenskomst kan. Jeg tror, at der skal en 10-årig indsats til, hvor overenskomsten, internationale konjunkturer, men også en indsats for at tiltrække virksomheder til Fyn for at få vendt den udvikling, vi har set de sidste år.

Fyn har på fem år mistet hver tredje job i industrien.

Med lukningen af Lindø blev omkring 1350 medarbejdere afskediget, og senest er Danish Crown-slagteriet i Faaborg lukket. Her er det 472 arbejdspladser, der går tabt.