Uddannelse nytter noget, når det gælder om at få et job. Og jo mere målrettet uddannelsen er i forhold til erhvervslivets behov, jo bedre!
Det er erfaringerne af den proces, der blev sat i gang, da Lindø-værftet lukkede, og flere end 2500 folk blev arbejdsløse.
Odense og Kerteminde Kommune gik med millionhjælp fra EU's Globaliseringsfond i gang med at omskole og videreuddanne de arbejdsløse Lindø-folk, som selv ønskede det. Og omkring halvdelen af de godt 900 folk, der er blevet omskolet, er kommet i job igen.
- Arbejdet har båret frugt, fortæller arbejdsmarkedsrådmand Peter Rahbæk Juel fra Odense.
Målrettet omskoling
- Vi har omskolet målrettet efter de steder på arbejdsmarkedet, hvor vi mener, at der vil komme jobåbninger i fremtiden. Det er inden for bygge og anlæg og grøn energi. Vi kan se, at dem, der har fået uddannelse, de kommer simpelthen hurtigere i arbejde, siger Peter Rahbæk Juel.
I dag, fredag, er der konference på Lindø, hvor netop resultaterne af hele omskolingsprocessen skal evalueres.
Beskæftigelseschef Finn Udsen fra Kerteminde Kommune vil berette om erfaringerne fra Lindø, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil fortælle om, hvordan Lindø-erfaringerne kan bruges i en kommende beskæftigelsespolitik på landsplan.
http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:527c9f76a11f9d19208b662c