Politikerne lytter - og husker det de har hørt - når de er til Folkemødet.
Fyrre procent af de interesseorganisationer, der deltager på Folkemødet i Allinge på Bornholm, kan mærke et resultat af deres anstrengelser i den politiske dagsorden og i medierne.
Det siger projektleder Louise Groth-Michelsen fra Folkemødesekretariatet.
Hun har netop lagt sidste hånd på evalueringen af årets Folkemøde, og den politiske effekt af møderne mellem politikere, organisationer, foreninger og ganske almindelige mennesker er altså klart positiv.
Det kan betale sig at komme igen
Det er især de organisationer, der deltog i Folkemødet både sidste år og i år, der melder tilbage, at de kan se resultater i ovgivningen og anden regulering af de områder, der har været til debat på Folkemødet.
- Det er omkring fyrre procent. Det er selvfølgelig ikke over halvdelen, der kan se en politisk effekt af deres deltagelse, men jeg synes stadig, det er rigtig mange. Og det er især dem, der også deltog i 2013, der kan se, at de problematikker de tog op på Folkemødet, har haft en politisk effekt, siger Louise Groth-Michelsen.
Effekten varer ved
- Kontakter og netværk, der skabes i forbindelse med Folkemødet, bruges også senere på året, hvor nye beslutninger indeholder pointer fra Folkemødet, siger Louise Groth-Michelsen.
Interesseorganisationerne har ikke givet konkrete eksempler på, hvordan de får gavn af besøget på Bornholm.