Bertel Haarder, Claus Hjort Frederiksen og Hans Christian Schmidt.
Der er en række tidligere ministre, som går helt tilbage til Anders Fogh Rasmussens første regering fra 2001, i Lars Løkke Rasmussens (V) nye regering.
Og på den måde er det et absolut rutineret ministerhold, som Lars Løkke Rasmussen har sat.
Sådan lyder det fra DR's politiske analytiker Jens Ringberg.
- Det er et hold med mange gengangere. Løkke har muligvis vurderet, at en smal Venstre-regering skal have flest muligt rutinerede kræfter til at manøvrere rundt, siger han.
Overraskende med kun en udefra
Samtidig bemærker Jens Ringberg, at der kun er hentet én minister ind udefra, nemlig beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, der kommer fra en position som direktør i Dansk Arbejdsgiverforening:
- Jeg havde troet, der var blevet hentet flere ind udefra. Vi kan ikke vide, om Lars Løkke Rasmussen har forsøgt at hive fat i flere, og de har takket nej, fordi de har vurderet, at en smal Venstre-regering er et for spinkelt et projekt og derfor har stået over i den her omgang, siger Jens Ringberg.
Han understreger, at der også ligger en stor signalværdi i at forfremme så mange fra folketingsgruppen:
- Det skaber ro i en folketingsgruppe, at loyale medlemmer bliver belønnet. Og så skal det også bemærkes, at eksempelvis Karsten Lauritzen, der var en af de kritiske i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens tøjsag alligevel får en ministerpost. Det er det signal om, at Lars Løkke Rasmussens tøjsag og det, som nogen kaldte for "de lange knives nat", er glemt og tilgivet.
- Bemærkelsesværdigt at Søren Gade ikke er med
Søren Gade er en af de profiler, der glimter ved sit fravær på ministerlisten. Jens Ringberg ser også hans manglende udnævnelse som største overraskelse:
- Søren Gade er dog også en kontroversiel figur i Venstre. For eksempel ved formandsopgøret, hvor han var en af dem, der sikrede, at Lars Løkke Rasmussen blev siddende, og derfor er der flere i Venstre, der har et horn i siden på ham, siger Jens Ringberg.
Pia Kjærsgaard i position som Folketingets nye formand
Jens Ringberg vurderer også, at udnævnelsen af Bertel Haarder som kultur- og kirkeminister kan bane vejen til Pia Kjærsgaard som ny formand for folketinget.
Han forklarer dette med, at Venstre og Dansk Folkeparti dermed undgår en konflikt om, hvem af de to, der skal få den ærefulde lederpost.
En konflikt som Lars Løkke Rasmussen gerne vil undgå at tage med det største parti i den borgerlige blok.
- Når Løkke udnævner Bertel Haarder, får han både en rutineret minister og undgår at udfordre Dansk Folkeparti, siger han.