Folketinget har gennemgået en mindre forvandling oven på folketingsvalget i torsdags.
Det skyldes ikke mindst, at Alternativet er stormet ind med ni mandater, mens Dansk Folkeparti har haft et decideret succesvalg og øger deres folketingsgruppe med hele 15 mandater.
Derudover fik Venstre, SF og Radikale nogle dårlige valg, der har kostet mange mandater.
Farvel til gamle ansigter
Først i løbet af fredagen blev de personlige stemmer talt op og de håbefulde kandidaters skæbne afgjort.
Opgørelsen af de personlige stemmer kostede blandt andre tre ministre - Manu Sareen (R), Rasmus Helveg Petersen (R) og Carsten Hansen (S) - deres sæde i tinget.
Derudover forsvandt der også en lang række andre politiske profiler som tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard (V), tidligere formand for SF, Annette Vilhelmsen, samt Lars Barfoed, der har været minister og formand for Konservative.
Mens personer som Naser Khader og Søren Søndergaard gør comeback til folketinget for henholdsvis Konservative og Enhedslisten, er der også en lang række debutanter.
Blandt de nye folketingsmedlemmer finder man blandt andre sociologen Henrik Dahl (LA), den tidligere SF'er Mattias Tesfaye (S) og tingets yngste medlem - 21-årige Thilde Bork.
På Grønland og Færøerne er der i alt valgt fire mandater til Folketinget, to fra Grønland og to fra Færøerne. De støtter alle rød blok. I Grønland er det Aleqa Hammond fra Siumut og Aaja Chemnitz Larsen fra IA, og på Færøerne er det Sjúrður Skaale fra Socialdemokratiet og Høgni Hoydal fra Den Nordatlantiske Gruppe. Sidstnævnte søgte dog orlov fire dage efter valget. Han er nu erstattet af Magni Arge.
Bliv endnu klogere på sammensætningen af det nye folketing i DR Nyheders interaktive grafik foroven. Her vises kun de 175 folketingsmedlemmer, der var på valg i Danmark. Klik på partinavn for at se, hvem der er kommet ind, og klik på hvert enkelte billede for at få mere at vide om politikeren.