Helle Thorning-Schmidt (S) erkender sit nederlag og forlader posten som Danmarks statsminister.
Samtidig træder hun tilbage som Socialdemokraternes formand.
- Vi må erkende i aften, at de partier, som peger på Lars Løkke Rasmussen, har fået flertal. I aften rakte vores fælles indsats ikke så langt, som vi håbede. Vi vandt valgkampen, men vi vandt ikke valget, siger en tydeligt rørt Helle Thorning-Schmidt.
- Vores parti skal have en ny formand, siger hun.
Se Helle Thorning-Schmidt bekendtgøre, at hun trækker sig som formand for Socialdemokraterne i videoen i toppen af artiklen.
Thorning: Vi deler ikke folk op
I sin tale til Socialdemokraterne på Christiansborg roser hun sine partifæller for en fabelagtig valgkamp, der blev udkæmpet til det sidste.
- Vi har ført en flot kampagne. Det har været den bedste kampagne, hvor vi har delt roser ud, fra det øjeblik valget blev udskrevet. Og ja, der er også taget et par selfies eller to undervejs, siger Thorning.
Hun fastholder, at Socialdemokraterne gik til valg på det helt rigtige grundlag.
- Vi er ikke et parti med de nemme løsninger, men et parti med de rigtige og mest holdbare løsninger. Vi deler ikke folk op i røde eller blå eller det ene eller andet, vi er et parti for alle mennesker, siger Thorning.
Går frem for første gang
Helle Thorning-Schmidt er endt i den paradoksale situation, at hun for første gang i sine ti år som formand leverer fremgang til sit parti ved et folketingsvalg. Og alligevel taber regeringsmagten.
Med næsten alle stemmerne optalt får Socialdemokraterne 26,3 procent af stemmerne. Det er en lille fremgang i forhold til valget i 2011, hvor Socialdemokraterne fik 24,8 procent af stemmerne.
Det var det dårligste resultat for partiet i mere end 100 år. Men det var lige præcis nok til, at Socialdemokraterne efter svære regeringsforhandlinger i "Det Sorte Tårn" kunne danne regering med De Radikale og SF.
SF og R fik lussing
Ved dette valg har det i høj grad været Helle Thorning-Schmidt, som er blevet sat i front for rød bloks forsøg på at kapre de afgørende midtervælgere.
Siden hun holdt sin nytårstale, har hun været ansigtet udadtil i næsten samtlige socialdemokratiske kampagner.
Men et dårligt valg til De Radikale og SF koster altså den samlede valgsejr.
Alt tyder på, at nuværende justitsminister Mette Frederiksen (S) overtager posten som Socialdemokraternes formand.
Hun vil dog ikke tage stilling til det lige nu.
- Jeg synes, vi skal have lov til at tænke os om efter at have tabt regeringsmagten, siger Mette Frederiksen.