- Jeg læser det først og fremmest som et knæfald fra Venstres side over for Dansk Folkeparti i et forsøg på at rydde den sidste sten af vejen for regeringsdeltagelse for Dansk Folkeparti, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister.
Så klar er udmeldingen fra den radikale udenrigsminister Martin Lidegaard.
Den kommer efter, at blå blok her til eftermiddag har lagt et EU-udspil frem.
FAKTA Læs hele udspillet her
I det erklærer en samlet blå blok med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative sig enige om at stå bag Storbritannien, der arbejder imod, at EU bliver en social union.
Fine ting i udspillet
Martin Lidegaard (R) er på sin vis enig med de blå partier, når han læser udspillet.
- Selvfølgelig skal den frie bevægelighed ikke handle om bevægelighed til sociale ydelser, men til arbejdskraft. Det har jeg også arbejdet hårdt for som europaminister, siger han.
Han kan dog ikke lide retorikken.
- Jeg kan ikke lide indpakningen. Det er som om, man ligesom antyder, at den frie bevægelighed er et problem, og at man vil følge englænderne hele vejen, siger han.
Storbritanniens konservative premierminister, David Cameron, har lovet vælgerne, at de får mulighed for at stemme om Storbritanniens medlemsskab af EU.
Vil gerne hjælpe briterne
Den radikale udenrigsminister har talt med Storbritanniens premierminister og udenrigsminister om de britiske planer.
Her har han sagt, at den danske regering gerne vil være med til at hjælpe briterne et stykke af vejen.
- Vi vil gerne være med til at justere, men vi vil ikke rokke ved fundamentet, for vi får så meget ud af det i dansk erhvervsliv, at det vil være en katastrofe for dansk økonomi, hvis det faktisk skete, lyder det fra Lidegaard.
Helt konkret har Martin Lidegaard (R) sagt, at den danske regering gerne vil være med til at se på børnechecken.
- Det er fornuftigt, og det er ikke noget, der truer den frie bevægelighed. Du og jeg kan tage på ferie, vi kan arbejde i andre lande, og vi kan sælge vores varer, siger udenrigsministeren.
Der skal ikke være særregler for et land
Han vil dog ikke støtte forslag, der gør, at et lands borgere får særregler.
- Der, hvor vi står af, er, hvis vi skal til at lave særting for England, der gør, at englændere skal behandles eksklusivt, forklarer han.
Det, tror han nu heller aldrig, vil blive til virkelighed i EU.