Så gik der tid med det.
Helle Thorning-Schmidt erklærede sig aldrig som kandidat til en EU-toppost. Hun fik aldrig en EU-toppost. Hendes udsigter til at generobre magten er, som de har været længe - svære at tro på.
Noget godt ud af EU-snakken
Men set fra Thorning-Schmidts post som statsminister og partiformand, så er tiden som måske-kandidat ikke helt spildt.
Hun står stadig til at tabe næste valg til den blå blok, men 2014 har været et hæderligt år indtil nu, mener de mest trofaste. Det skyldes Lars Løkke Rasmussens problemer - men hele diskussionen om et EU-job har også haft positive effekter, påpeger de.
For det første har danskerne i mange måneder kunnet høre den ellers herhjemme så udskældte Thorning blive fremhævet som kvalificeret til vigtige, internationale poster.
For det andet har hun selv afvist at være i spil, lovet at blive hjemme - og holdt sit løfte. Ikke noget løftebrud her.
En styrket Thorning?
Håbet er, at det sammen med en bedre økonomi vil styrke Thorning hos brede grupper af vælgere. Dog ikke folk, der i forvejen er mistænksomme over for hende og anser hende for en supereuropæer på mellemlanding i Danmark.
De seneste målinger tyder dog på at det håb er i den naive ende af skalaen.
Uanset hvad: Statsministeren kan nu fokusere helt på dansk politik. Først et finanslovsdrama med SF og Enhedslisten, og så den vigtige beslutning: Hvornår kommer valget?
Giver det mening at blive ved med at vente på så gode meningsmålinger, at hun tør tage chancen - eller skal hun bare tage den? Alt peger mod, at hun venter, og valget kommer i foråret 2015.
S-folk havde kurs mod Mette F
Internt i Socialdemokratiet skal flere lige vænne sig til tanken om, at Helle Thorning-Schmidt nu bliver i Danmark og skal føre partiet igennem næste valgkamp. I politik drejes bedetæpperne efter magten, og magten var jo havnet hos Mette Frederiksen, hvis, såfremt, ifald...
Nu bliver magten hos den Helle Thorning-Schmidt, der fik en voldsom en rusketur af baglandet for bare få måneder siden. Flere lokalformænd undsagde hende som formand, og der måtte et rabaldermøde i Svendborg til for at lægge låg på.
Valget skal vindes
Den storm er tilsyneladende løjet lidt af - på grund af Løkkes bøvl og på grund af EU-snakken. Dermed slipper Thorning for, at S-kongressen i Aalborg i september eksploderer i uro. Det hjælper også, at der er valg i horisonten. Men kongressen er vigtig alligevel.
Thorning skal levere en af sit livs brandtaler, der kan give partifællerne troen på en valgsejr. For hvis Thorning taber valget, så er hun også færdig som partiformand.
Den betændte dagpengesag er en anden trussel mod harmonien på kongressen i Aalborg 20. september.
Omvendt er valget så tæt på, at de fleste uden tvivl vil holde gode miner og nøjes med for alvor at brokke sig over en kop kaffe og en øl uden for mødelokalet. Enkelte vil sige det højt - de havde gerne set, at Thorning-Schmidt var røget til EU.
BILLEDSERIE EU's top fik nye ansigter