I weekenden afholder SF ekstraordinært landsmøde, hvor partiets nye formand, Pia Olsen Dyhr, formelt vælges.
Den 30. januar meddelte Annette Vilhelmsen som bekendt, at hun trak sig som formand, og det skete samtidig med, at partiet forlod regeringen ovenpå Dong-sagen.
Det ekstraordinære landsmøde, der således er partiets første siden bruddet med regeringen, får stor betydning for SF's fremtidige retning, vurderer DR's politiske analytiker Bjarne Steensbeck.
- Meget symbolsk har de lavet en knaldrød scene. Det er den nye SF-formand, der forsøger at tegne partiet som et meget rødt parti, og det har vi også set med hendes seneste melding om, at der skal justeres i dagpengeindsatsen, siger han.
- Det bliver hendes store tale, og det er meget symbolsk, for det nye SF rykker til venstre og bliver mere rødt, siger Bjarne Steensbeck.
SF vil tage regeringsansvar
Landsmødet er Pia Olsen Dyhrs første som partiformand, og ifølge DR's politiske analytiker vil hun gå stenhårdt efter at fastslå SF's kultur og fremtidige retning.
- Talen vil være et forsøg på at slå fast, at SF er et parti, der går ind og tager regeringsansvar, men så kan man jo stille sig selv spørgsmålet, hvorfor hun ikke sagde noget, da hun sad ved forhandlingsbordet med Corydon og Vestager, siger Bjarne Steensbeck og henviser til SF's forslag om, at genoptjeningsperioden på dagpenge skal halveres fra et helt til et halvt år.
- Hun vil forsøge at slå fast, af SF er et parti, der ikke har fortrudt, at det var en del af regeringen, og at det gerne vil i regering igen, konkluderer han.
Weekendens landsmøde afløser det ordinære landsmøde, der var planlagt i april.
Se hele Bjarne Steensbecks, DR's politiske analytiker, analyse forud for SF's landsmøde i videoen i toppen af artiklen.