Politiet kunne have reageret bedre end det var tilfældet, da Omar El-Hussein 14. februar indledte sit terrorangreb i København.
Det er en af konklusionerne i den redegørelse, som Rigspolitiet har afleveret til justitsminister Mette Frederiksen (S).
- Evalueringen har vist, at der kan være grund til at justere den måde, som bevogtningsopgaver traditionelt er blevet løst på i dansk politi, står der i redegørelsen.
- Det nuværende koncept tager således ikke fuldt tilstrækkeligt højde for, at politiet i dag kan blive mødt af en ny type gerningsmand af den karakter, som begik forbrydelserne.
- På baggrund af forløbet både ved Krudttønden og ved synagogen er der behov for at udvikle nye koncepter for bevogtning af særligt truede mål samt beskyttelse af arrangementer med deltagelse af sikkerhedstruede personer.
Hele redegørelsen kan ses her.
Kunne være gået bedre
Mette Frederiksen holder klokken 18 et pressemøde om redegørelsen, hvor det understreges, at gerningsmanden ikke formåede at trænge helt ind i hverken Krudttønden på Østerbro eller i den jødiske synagoge i Krystalgade.
- På trods heraf har evalueringen også afdækket punkter, hvor tingene kunne være gået bedre, og områder hvor der kan uddrages viden og læringspunkter, som kan bruges ved den fremtidige tilrettelæggelse af beredskabsarbejdet.
Rigspolitiet har som følge af terrorangrebet besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe.
Den får til opgave "at revurdere de koncepter, midler og metoder, som fremadrettet skal anvendes i forbindelse med blandt andet bevogtningsopgaver og større efterforskninger".
Samtidig har politiet iværksat en analyse af politiets nuværende skydeprogrammer. Analysen forventes afsluttet efter sommerferien 2015.
Netop skydetræning til politiets betjente har været et stort tema i kølvandet på terrorangrebet.