Trods kritik: DF og K støtter fortsat håndværkerfradrag

Kritikerne kan komme med al deres teoretiske sludder, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) om en genindførelse af håndværkerfradraget.

De Konservative vil fordoble håndværkerfradraget fra 15.000 til 30.000 kroner.

På trods af en voksende række af kritikere, fastholder både Dansk Folkeparti og De Konservative deres støtte til Venstres valgløfte om at genindføre håndværkerfradraget.

Også selvom tal fra Danmarks Statistik viser, at der i første kvartal i år var 5.800 flere beskæftigede i byggebranchen end i fjerde kvartal i 2014.

- Vi vil sågar fra konservativ side fordoble håndværkerfradraget fra 15.000 til 30.000 kroner. Så sent som i går var jeg ude hos nogle håndværkere, og de mangler arbejde. Så de kan komme med al deres teoretiske sludder på skrivebordsplan, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K).

Valgløfte med tilbagevirkende kraft

Håndværkerfradraget udløb med udgangen af 2014, fordi den nuværende regering ikke mente, at milliardomkostningen til ordningen stod mål med antallet af job, ordningen gav.

Konkret har Løkke Rasmussen lovet at genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, hvis han vinder valget. Det vil sige med virkning fra 1. januar 2015.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har lovet at genindføre håndværkerfradraget, hvis de borgerlige vinder valget. (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

Ordningen skal for eksempel give mulighed for få fradrag på dele af udgifterne til rengøring og byggeprojekter i hjemmet.

DF: Stadig problemer i Vestjylland

Selvom Dansk Folkeparti stadig bakker fuldt op om en genindførelse af håndværkerfradraget, noterer skatteordfører Dennis Flydtkjær sig alligevel den forskydelse, han mener, der er i behovet.

- Til kritikerne vil jeg sige, at det ikke er alle steder i landet, der er godt gang i byggeriet. Det er der omkring København og Aarhus, men i Vestjylland, hvor jeg selv kommer fra, er det ikke samme positive tendens, siger han.

Liberal Alliance har tidligere givet udtryk for, at partiet ikke ønsker at genindføre håndværkerfradraget - de efterlyser i stedet "reelle" skattelettelser.

Tal fra Skatteministeriet viste i august 2014, at langt færre end ventet har gjort brug af håndværkerfradraget.