Skat: Interne fejl skyld i klageafvisninger

Boligejere har oplevet at få klager afvist af Skat, selvom Skats ejendomsvurderinger blev underkendt i ankesager.

Skat lover nu at se på de sager, hvor boligejere har fået afvist klager over ejendomsvurderinger. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen/ Scanpix /Scanpix)

Alle boligejere, der har ret til at få genoptaget deres ejendomsvurdering, får det.

Det understreger Skat, efter at Politiken søndag skriver, at en række boligejere har fået afvist at få set på deres vurderinger igen, selvom en ankeinstans har slået fast, at Skat har sat grundværdierne i området 43 procent for højt.

- Det er ikke korrekt, at boligejere, der har ret til genoptagelse af deres ejendomsvurdering, ikke får det. På baggrund af dagens historie i Politiken slår Skat fast, at alle boligejere, der har ret til det, selvfølgelig får genoptaget deres ejendomsvurdering, skriver Skat i en pressemeddelelse.

Rod hos Skat skyld i ventetider

Skat erkender dog, at der har været tilfælde, hvor boligejere har fået afslag på deres anmodning, selvom Landsskatteretten og ankenævnenes afgørelser kan give dem ret til genoptagelse.

- På grund af manglende intern koordination og lange sagsbehandlingstider er der nogle boligejere, der i første omgang har fået afslag, selvom deres ejendom muligvis er berørt af en landsskatteret- eller ankenævnsafgørelse, siger Sanne Kjær, underdirektør for Ejendom i Skat, i pressemeddelelsen.

- Det er selvsagt ikke i orden. Derfor ændrer Skat nu processen og sætter berørte boligejeres sager på pause, indtil der er taget højde for Landsskatterettens og ankenævnenes afgørelser, fortsætter hun.

Venter på afgørelse fra Landsskatteretten

Ifølge Skat er en af de interne fejl, at vurderinger af, hvorvidt en Landsskatteret- eller ankenævnsafgørelse berører andre ejendomme, behandles ét sted i Skat, mens anmodninger om genoptagelse behandles et andet.

Ifølge Politiken fik flere beboere i et område i Hørsholm afslag fra Skat, da de anmodede om at få et nyt blik på deres boligsager.

Beboerne havde direkte henvist til en afgørelse om en konkret ejendom, som Vurderingsankenævn Nordsjælland havde truffet i november 2013. Her slog nævnet fast, at prisen per kvadratmeter for det område, hvor klagers ejendom er beliggende, er ansat for højt.

Når en ankeinstans slår fast, at Skat har sat prisniveauet i et område for højt, er Skat forpligtet at nedsætte vurderingerne for alle ejendommene i området.

/ritzau/