Torsdag kunne man i Debatten på DR2 se tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) lange kraftigt ud efter imamerne i Danmark for ikke at tage nok afstand fra ekstremister.
Og senere på aftenen var det justitsminister Mette Frederiksen (S), der i Bag Borgen mente, at imamerne havde en kæmpe forpligtelse til at "rejse sig op for demokratiet".
Nu er det så SF's formand, Pia Olsen Dyhr, der følger trop.
Ifølge hende skal de muslimske organisationer og imamerne i Danmark tage klart afstand fra den mest ekstreme udgave af islam, da dette vil kunne medvirke til at stoppe rekrutteringen til militante islamiske grupper.
- Selvfølgelig har de muslimske organisationer et stort ansvar for at skabe en så massiv modvægt til de folk, der prædiker en perverteret og militant udlægning af islam. Imamerne skal tage klart og entydigt afstand, siger Pia Olsen Dyhr.
Imam: Uheldige politiske signaler
Hun roser Islamisk Trossamfund for hurtigt at have været ude at tage afstand for weekendens terrorhandlinger, men savner udmeldinger fra flere andre i det muslimske miljø:
- Der er jo de helt åbenlyse som Hizb ut-Tahrir. Vi har set en formand for Grimhøjmoskeen i Aarhus. Og vi har set andre selvbestaltede prædikanter have meget svært ved at tage afstand fra vold og terror. Det er så langt ude. Jo flere, der kan danne modvægt til dem, jo stærkere.
Selv om Pia Olsen Dyhr er en blandt flere politikere, der nu vil have imamerne på banen, var imamerne ikke en del af den anti-radikaliseringsplan, som et stort politisk flertal i januar vedtog.
Det vækker kritik fra imam og formand for Dansk Islamisk Center, Fatih Alev:
- Anti-radikalisering er en opgave for hele samfundet, og alle skal tage det ansvar, der påhviler dem. Det er et ansvar, der også påhviler moskeer, imamer og alle muligt andre i de religiøse samfund. Men det er et meget uheldigt signal at lige præcis den her gruppe af vigtige religiøse aktører er kørt ud på et sidespor, siger Fatih Alev.
"Pas på med at snakke om imamer som en homogen gruppe"
Enhedslistens politiske rådgiver og folketingskandidat Pelle Dragsted savner, at eksempelvis Hizb ut-Tahrir tager afstand fra weekendens terrorangreb. Samtidig advarer han dog mod, at man generelt beder imamer om at komme mere på banen.
- Jeg synes i den grad, vi skal passe på med at snakke om imamer som en homogen gruppe. Der er masser af imamer, der har været ude at tage entydig afstand, og så er der nogle få, der er dybt formørkede, siger Pelle Dragsted.
Pelle Dragsted opfordrer derfor til at huske nuancerne i debatten:
- Vi skal passe på med at gøre det her til en konflikt mellem muslimer og ikke-muslimer. Ellers kommer der mere af det, vi desværre allerede har set med et stigende antal trusler og overgreb mod muslimer, og så går vi ekstremisternes ærinde.