Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fastslår onsdag, at Venstre går til valg på at få genindført boligjobordningen. Og det skal ske med tilbagevirkende kraft, så danskerne også kan få fradrag for arbejde udført i 2015, hvor ordningen ellers er udløbet.
Ifølge Ritzaus oplysninger er Dansk Folkeparti og De Konservative positive over for forslaget. Men hos det sidste parti i blå blok, Liberal Alliance, tøver man.
- Det er til forhandling efter et valg, siger Ole Birk Olesen.
Vil hellere bruge pengene andetsteds
Spørgsmål: Det lyder ikke, som om du er særlig begejstret for Venstres forslag?
- Vores syn på boligjobordningen er velkendt. Så kan jeg forstå, at de andre borgerlige partier gerne vil have det her, og det må vi så forhandle om efter valget.
- Vi har nogle andre ting, vi hellere vil bruge pengene på, og så må vi forhandle om det, siger Ole Birk Olesen.
Samuelsen kritiserer ordningen på Facebook
Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, har tidligere været meget direkte i sin kritik af boligjobordningen.
På sin Facebook-profil fremhæver Anders Samuelsen 3. januar boligjobordningen og Venstres brug af den som et eksempel på, hvad han IKKE håber bliver standarden for valgkampen:
Venstre prøver at bilde os ind, at udgiften til at få rengjort huset var 460 kroner sidste år på grund af håndværkerfradraget. Og at prisen nu stiger til 690 kroner.
LA vil hellere give skattelettelser
Sandheden er, at det kostede præcis det samme sidste år, som det gør i år. Forskellen er blot, at man sidste år tvang naboen til at betale en del af regningen via et skattefradrag, ikke alle kunne få del i.
Det hedder omfordeling på den ikke ret sympatiske måde skriver Anders Samuelsen på Facebook.
Han mener, at pengene kunne være bedre brugt på eksempelvis skattelettelser eller en nedbringelse af underskuddet på statens finanser.
Statsstøtte til bestemte brancher flugter generelt dårligt med de liberale grundholdninger i Liberal Alliance.
Cepos er også skeptiske
Også i den liberale tænketank Cepos er cheføkonom Mads Lundby Hansen skeptisk over for forslaget fra Lars Løkke Rasmussen:
- Jeg er kritisk over for en genindførelse af boligjobordningen, og også hvis det sker med tilbagevirkende kraft. Ordningen giver grundlæggende en skævvridning af økonomien, og det gavner ikke væksten på sigt.
- Boligjobordningen vil blandt andet betyde, at man giver statsstøtte til byggeprojekter, der alligevel ville blive gennemført uden støtte, siger Mads Lundby Hansen.
/ritzau/