Justitsminister er klar med en pose penge til PET

Efterretningstjenesten skal bare sige til, så får den flere midler, lyder det fra Mette Frederiksen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er klar til hæve bevillingen til PET. (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) kan efter denne uges terrorangreb og efterfølgende gidseldramaer i Frankrig se frem til at modtage flere midler til terrorbekæmpelse.

Det slår justitsminister Mette Frederiksen (S) nu fast. PET skal bare sige til.

- Jeg mener ikke, at der kan være to meninger om den her sag. Hvis PET har behov for flere ressourcer, så skal de selvfølgelig have det, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

Med udmeldingen ligger regeringen på linje med et bredt flertal i Folketinget, der efter terrorangrebet i Paris er klar til at øge midlerne til PET.

- Det er fuldstændig afgørende, at vores efterretningstjenester har de muskler, kompetencer og redskaber, der skal til for at kunne stå mål med den terrortrussel, der er mod Danmark, og de alvorlige farer, vi kan se, siger Mette Frederiksen.

Færre midler til PET over de næste par år

Venstre, SF, Dansk Folkeparti og De Konservative er ligeledes klar til at øge PET's ressourcer, hvis tjenesten skulle bede om det.

Det er Mette Frederiksen glad for.

- Når terrortruslen stiger og kriminelle finder nye veje at begå kriminalitet på, så skal myndighederne følge trop. Det er derfor, at der i en årrække er tilført flere ressourcer til PET, og det kan sagtens være, at det bliver nødvendigt i fremtiden, siger justitsministeren.

Politiets Efterretningstjeneste får i år 555 millioner kroner plus et hemmelig beløb til særlige operationer.

Frem til 2017 falder beløbet til 530 millioner kroner, men det beløb kan altså blive justeret opad, siger Mette Frederiksen.

Til Paris i weekenden

Hun siger desuden, at der ifølge PET fortsat er en "alvorlig terrortrussel" mod Danmark. Truslen betegnes som "generel".

Mette Frederiksen rejser i weekenden til Paris for at mødes med den franske justitsminister og kolleger fra en række andre europæiske lande og USA.

Her skal justitsministrene diskutere de enkelte landes indsatser mod såkaldte foreign fighters og udveksle erfaringer.