Regeringen, SF og EL har her til aften fundet penge til at betale den ekstraregning, en øget asyltilstrømning har medført, ved at tage fra ulandsbistanden.
Delaftalen er en del af finanslovsforhandlinger, som nu er gået ind i deres afsluttende fase.
Og med den skal der nu spares i en milliard kroner i ulandsbistanden og om nødvendigt endnu 500 millioner kroner.
- Det har jeg det ikke godt med. Men vi vil have penge til at tage imod flygtninge og gøre det på en ordentlig måde, siger De Radikales udviklingsordfører, Lone Loklindt til DR Nyheder.
Men hvorfor er det de fattigste, der skal betale for det?
- Vi bruger penge på de mennesker, der er i nød og på flugt. Og det gør vi både ude og hjemme, siger Lone Loklindt til DR Nyheder.
EU-milliard skal betale for asylansøgere
Samlet set har SR-regeringen og de to støttepartier fundet 2,5 milliarder kroner til at betale næste års regning for et øget antal asylansøgere.
Udover at skære i ulandsbistanden kommer en stor del af pengene fra den såkaldte EU-milliard. Det er penge, som Danmark får igen, da vi har betalt for meget i kontingent til EU.
I det store hele bliver der derfor ikke skåret i fattigdomsbekæmpelsen, som SF og Enhedslisten ellers har været nervøse for.
20.000 asylansøgere til Danmark
Antallet af asylansøgere til Danmark har fyldt meget i den politiske debat dette efterår og ikke mindst i finanslovsforhandlingerne, som altså endnu ikke er faldet samlet på plads.
Ifølge Finansministeriet udløser det en ekstraregning på 4,5 milliarder kroner, at man i 2014 og 2015 forventer omkring 20.000 asylansøgere - et tal der flere gange er blevet opjusteret
Regeringen har tidligere sagt, at den ville finde 2,5 milliarder af ekstraregningen på udviklingsbistanden, men det har SF og Enhedslisten fra start været meget imod.
Udviklingsbistanden i Danmark er på cirka 16 milliarder kroner i 2014.