Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dag åbner Folketinget, vil hun have fokus på de resultater, regeringen har opnået igennem de sidste tre år.
Men hun vil også forsøge at få Lars Løkke Rasmussen og Venstre til at ligne nogen, der med deres spareiver vil fratage borgerne velfærd. Med andre ord bliver banen i den grad kridtet op til valgkamp, vurderer analytikere.
- Vi skal senest have valg til september, så Thorning vil tale om alt det gode, hun har gjort, og der vil også være en række nyheder. Desuden vil hun kalde blå blok en rodebutik og henvise til alle uenighederne. Det er hendes dag i dag, siger DR Nyheders politiske analytiker Bjarne Steensbeck.
En uforudsigelig periode
Ved den socialdemokratiske kongres i Aalborg for nylig stod Helle Thorning-Schmidt også på talerstolen og gik i flæsket på Lars Løkke Rasmussen.
Ifølge Bjarne Steensbeck er åbningstalen dog også startskuddet til en periode, hvor der kan ske uforudsigelige ting i dansk politik. Han henviser til tiden, før Venstres Anders Fogh Rasmussen kom til magten om statsminister i 2001.
- Der fik han kort før valget sagt, at barselsorloven skal forlænges til et år. Og det samme kan jo ske nu. Politik er mere uforudsigeligt, når vi nærmer os et folketingsvalg, siger Bjarne Steensbeck.
At stå sammen
Rød blok fokuserer i øjeblikket på at stå mere samlet end tidligere - i øvrigt lige som blå blok, der havde alle partiledere samlet til Venstres landsmøde i Herning i weekenden.
I den forbindelse er det vigtigt for Thorning og Socialdemokraterne at få landet en finanslovsaftale med Enhedslisten og SF i den kommende tid, vurderer Casper Dall, leder af Informations Christiansborg-redaktion.
- Så er der enighed og samling blandt de venstreorienterede partier. Vi så jo til Venstres landsmøde, at de andre ledere af blå blok alle var inviteret til at komme og signalerer samlet trop. Der har det jo mildest talt set noget anderledes ud i rød blok, siger han.
Enhedslisten i præsidiet?
Et anderledes og spændende aspekt ved tirsdagens åbning af Folketinget er, at der kommer til at foregå en lodtrækning, der for første gang nogensinde kan give Enhedslisten en plads i Folketingets præsidie.
SF har mistet så mange medlemmer - blandt andet Ida Auken (R) og Astrid Krag (S) - at Enhedslisten er lige så store.
Det kan betyde, at SF's nuværende medlem af præsidiet, Steen Gade, mister sin plads til Enhedslistens Per Clausen.
- Hvis det sker, vil Enhedslisten også få sæde i kontroludvalget, hvor de blandt andet skal holde øje med PET og får mange fortrolige oplysninger. Og der har Dansk Folkeparti været ude at sige, at de kan frygte, at Enhedslisten lækker nogle af dem, siger Bjarne Steensbeck.
Medlemmer af kontroludvalget er dog underlagt tavshedspligt under strafansvar.
En anden lettere spøjs konsekvens af Enhedslistens indtræden i præsidiet ville være, at de skal være med til at modtage Dronningen og kongehuset, som de normalt ikke rejser sig for i folketingssalen.
På torsdag er der åbningsdebat i folketingssalen hele dagen.