Fængselsstraf for at rejse til Syrien, sænkning af den kriminelle lavalder og fratagelse af både pas og statsborgerskab.
Christiansborgs partier har taget låget af løsningskassen, når det kommer til det vanskelige spørgsmål om at forhindre unge danskere i at rejse til Syrien og Irak for at melde sig under Islamisk Stats sorte faner.
Her kan du få et overblik over, hvilke forslag de forskellige partier har smidt på bordet.
Regeringen vil på pas-jagt og inddrage opholdstilladelsen
Løsningen fra de radikale og socialdemokraterne er simpel. Da man ikke kan rejse nogen steder uden pas, skal Politiets Efterretningstjeneste have lov at tage passet fra personer, som de mener, kan udgøre en risiko for at blive IS-kriger.
- Når vi nu bruger bistandskroner og diplomati og forsvaret for at se, om vi kan skabe fred, frihed og demokrati i Mellemøsten, er vi forpligtede til at sørge for, at der så ikke er danske statsborgere, der tager ned og arbejder for det modsatte, siger den radikale økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard.
Regeringen vil desuden fokusere meget på forebyggelse for at sikre, at de unge bliver radikaliserede i mindre grad. De konkrete tiltag bliver præsenteret i en handleplan snart.
Samtidig har justitsminister Karen Hækkerup (S) fredag middag sagt til DR Nyheder, at hun vil tage opholdstilladelsen fra Syrienskrigerne.
DF: Væk med statsborgerskabet
Dansk Folkeparti vil gå endnu længere for at tage modet fra de radikaliserede unge. De vil nemlig tage statsborgerskabet.
- Et frataget statsborgerskab er noget, man har respekt for i de her miljøer, siger DF's retsordfører Peter Skaarup.
Forslaget er altså fokuseret på ikke at lukke Syrien-krigere tilbage i landet og er derfor ikke direkte forebyggende. Men den effekt vil det have, siger Skaarup.
- Der er brug for en chokeffekt i den her gruppe. Vi bør også bruge modellen fra Holland, hvor man kan domfælde, inden de tager afsted, siger han.
Blå blok vil forbyde rejser
Et trejde forslag som både Venstre, de konservative og DF støtter op om, vil sætte folk i fængsel for bare at opholde sig i Syrien eller Nordirak.
Man kan godkendes, hvis man har et reelt formål i et af landene som eksempelvis journalist eller nødhjælpsarbejder. Man opholder man sig i området uden tilladelse, skal det give op til seks års fængsel.
- Vi vil gøre det strafbart at opholde sig i de områder, hvor der er en risiko for at folk vender tilbage og udgør en national risiko. Det vil gøre det nemmere at løfte en bevisbyrde, siger Venstres integrationsordfører Martin Geertsen.
LA vil straffe 12-årige
Liberal Alliance tænker i andre baner. Partiformand Anders Samuelsen siger, at den kriminelle lavalder skal sættes ned til 12 år, så man kan ramme de yngste rekrutter i den hellige krig.
- I nogle grupperinger presser unge deres lillebrødre ind i en kriminel løbebane og det gør dem utroligt sårbare overfor den her potentielle hjernevask. Det skal ikke være muligt at udnytte det danske retssystem på den måde, siger han.
EL er bekymret for retssikkerheden
Enhedslisten er umiddelbart tilhænger af regeringens forslag, men har dog betænkninger. For det første er partiet ikke sikker på, at det vil være effektivt nok at tage passet fra en person, der er så radikaliseret.
For det andet er retsordfører Pernille Skipper bekymret for, om det er i strid med retssikkerheden.
- Umiddelbart stemmer det dårligt overens med ganske almindelige retsstatsprincipper. Altså at man strafsanktionerer mennesker, der ikke er dømt for at gøre noget kriminelt. Derfor er vi også betænkelige, siger hun.
SF er ikke overbevist
Hos SF har man endnu ikke hørt et forslag, som man vil stille sig bag.
- Vi skal se på alle forslag. Det her er en af vor tids største udfordringer, og derfor må vi også se fordomsfrit på alt, der virker. Men jeg har svært ved, at det komme til at virke, at man udsteder rejseforbud eller tager pas og statsborgerskab fra folk, siger partiets retsordfører Karina Lorentzen.
SF vil hellere sætte kræfterne ind på forebyggelse og nævner særligt brug af tidligere Syrien-krigere, der har fortrudt og vendt hjem.