Efter måneders gætværk, rygter, analyser, benægtelser og kreative formuleringer er der lagt op til, at der i aften eller nat bliver besluttet, hvem der skal lede EU de kommende år.
Og dermed også, om statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver i jobbet i Danmark, eller om hun rykker til Bruxelles for fra 1. december at overtage Herman Van Rompuys job som formand for Det Europæiske Råd.
Diplomater, embedsmænd og iagttagere i både Bruxelles og flere EU-landes hovedstæder har understreget over for Ritzau, at der ikke er nogen aftale, før mødet er slut.
Peger på polsk-italiensk løsning
Ingen ønsker helt at udelukke Thorning, men flere siger, at hun har mistet sin hidtidige favoritstatus. Og både Ritzaus og en lang række andre sædvanligvis velorienterede europæiske mediers kilder tror nu mest på en polsk-italiensk løsning.
Der synes ikke at være meget tvivl om, at Italiens 41-årige udenrigsminister, Federica Mogherini, bliver indstillet til jobbet som udenrigschef.
Flere af de nyere EU-lande i øst har, anført af Litauens skarptungede præsident, Dalia Grybauskaite, ellers været meget kritiske over for Mogherini, der kun har seks måneders ministererfaring, og som tidligt i Ukrainekrisen har fremstået som Ruslandsvenlig.
Tegn på toppost til et østland
Men østeuropæernes modstand er falmet, efter at Mogherini har skærpet tonen, og de samtidig har fået lydhørhed for deres insisteren på, at det er på tide, at de nye medlemslande i øst sætter sig på et EU-topjob.
Derfor regner de fleste nu den polske premierminister, Donald Tusk, som mest sandsynlig vinder af jobbet som EU-præsident.
Der er ifølge Ritzaus oplysninger stadig nogle af de andre ledere, der i deres forberedende telefonsamtaler med mægler Herman Van Rompuy har nævnt Thorning som deres førsteprioritet. men ingen har sagt, at de kun vil acceptere hende.
/ritzau/