Det blev slået fast med syvtømmersøm på Socialdemokraternes sommergruppemøde, at det går godt i Danmark, fordi langt flere er kommet i beskæftigelse.
Men da talen faldt på dagpengeområdet, blev tonen straks mere alvorlig hos både statsministeren og beskæftigelsesministeren.
For flere opgørelser viser, at langt flere end ventet mister retten til dagpenge, og i dag siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, at der hver eneste time er en ny, der falder ud af dagpengesystemet.
Men selvom der er et massivt pres på regeringen fra støttepartier og fagbevægelse for at gribe ind på området, var statsministeren urokkelig.
- Vi lægger ikke op til, at der skal gøres yderligere, fordi vi mener, vi har gjort en masse op området, siger Helle Thorning-Schmidt.
Afventer kommissions anbefalinger
Siden regeringen kom til i 2011 har den indført flere tiltag, der skal forhindre, at folk mister forsørgelsen, hvis de mister retten til dagpenge.
Og derfor mener statsministeren heller ikke, at der er behov for yderligere tiltag.
Regeringen nedsatte i juni i år en dagpengekommission, der skal se på mulige forbedringer på området.
Regeringen vil nu afvente dagpengekommisionens anbefalinger, der kommer i slutningen af 2015.
- Vi vil ikke gennemføre forhastede beslutninger. Vi vil gerne have en samlet diskussion om, hvordan vi får et bedre dagpengesystem, siger Helle Thorning-Schmidt.
5.533 får ingenting
Statsministeren slog på mødet fast, at alle får en forsørgelse, selvom de mister dagpengene.
Men det står i skarp kontrast til en udregning fra Styrelsen For Arbejdsmarked og Rekruttering.
”Siden starten af 2013 har 41.028 mistet retten til dagpenge.
En stor del overgik til en anden ydelse, men Styrelsen For Arbejdsmarked og Rekruttering oplyser, at 5.533 hverken får uddannelsesydelse, arbejdsmarkedsydelse, kontanthjælp eller anden ydelse.
Det tal siger dog ingenting om, hvorvidt de 5.533 har ret til en anden ydelse men kun, at de ikke får ydelse eller løn. Tallet kan for eksempel også dække over, at de er selvstændige og ikke vil udbetale løn til sig selv, skriver Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i en mail
Statsministeren betonede flere gange, at Socialdemokraterne stemte nej til dagpengereformen, og at den blev indført af den tidligere regering, der ifølge Helle Thorning-Schmidt indfasede reformen alt for hurtigt.
Det er et problem
Selvom de allerede har gennemført flere midlertidige tiltag, der skal hjælpe de folk, der mister retten til dagpengene, er problemet stadig højt prioriteret i partiet.
- Det er hævet over enhver tvivl, at det er et problem, at så mange mister dagpengene, siger beskæftigelsesminister, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).
Men fokus skal ikke kun ligge på at sikre folk dagpenge. Dagpengene er nemlig ikke et mål i sig selv. De skulle gerne være en proces på vejen mod et job.
- Det vil altid være vores hovedprioritet som socialdemokrater at bekæmpe arbejdsløshed, siger Mette Frederiksen på dagens sommergruppemøde.