Regeringen har onsdag aften landet en bred aftale om en beskæftigelsesreform.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) beskriver det som en "god" aftale.
- Aftalen er god for de ledige og for de danske virksomheder. Vi vil hjælpe de arbejdsløse bedre ved at flytte penge fra meningsløs aktivering til uddannelse og give virksomhederne adgang til bedre arbejdskraft, siger Mette Frederiksen til ritzau.
V, K og DF lægger stemmer til
Det er Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, der lægger stemmer til regeringens reform.
- Jeg er glad, fordi vi har fået mulighed for at sænke G-dagene med 60 millioner kroner. Det betyder lavere udgifter for virksomhederne, så dem med ansættelser under tre måneder ikke længere skal betale godtgørelsesdagpenge, siger De Konservatives Mai Mercado.
- Det er en kæmpe sejr, som betyder, at det bliver lettere for virksomhederne at hyre, og det kommer de ledige til gavn, siger hun.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger, at reformen først og fremmest handler om at flytte penge fra "meningsløs aktivering" til uddannelse.
- Det betyder, at nogle ufaglærte nu kan blive faglærte, og vi får det kompetenceløft, vi har brug for på det danske arbejdsmarked, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.
Blev først enige med V
Regeringen lancerede sit udspil til en beskæftigelsesreform den 30.april.
Tirsdag aften blev SR-regeringen enige med Venstre i en rammeaftale, der lagde de overordnede linjer for en række reformer - herunder beskæftigelsesindsatsen.
Torsdag skal regeringen forhandle videre med Folketingets partier om dele af en tidligere indført energiaftale og en vækstplan, som skal sætte mere skub i erhvervslivet.