Venstre på vej med intern forklaring om Løkkes tøj

På Venstres næste forretningsudvalgsmøde vil partisekretær Claus Richter komme med en redegørelse om formandens tøj.

Venstres forretningsudvalg får den 27. maj en redegørelse om partiets køb af tøj til formand Lars Løkke Rasmussen. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Venstres partitop imødekommer nu et ønske fra flere personer i partiets hovedbestyrelse og forretningsudvalg, der vil have en forklaring i sagen om Venstres køb af tøj til formand Lars Løkke Rasmussen.

Det siger partisekretær Claus Richter til DR Nyheder.

Han har selv talt med flere Venstre-folk, der har henvendt sig efter Ekstra Bladets historie om, at Venstre har betalt over 150.000 kroner for nyt tøj til Lars Løkke Rasmussen i 2010 og 2011.

- De har spurgt, hvad der er op og ned i den her sag. Det har været ganske åbne spørgsmål, og der har ikke været noget kritisk i det, siger Claus Richter.

- Der er et ønske om, at jeg skal redegøre for den her sag, og det vil jeg selvfølgelig gøre på vores førstkommende forretningsudvalgsmøde, siger han.

Flere medlemmer af Venstres hovedbestyrelse har dog over for DR Nyheder brugt ord som "forkasteligt", "meget uheldigt" og "skuffet" i forbindelse med partiets køb af tøj til Lars Løkke Rasmussen for over 150.000 kroner.

Afviser at fremlægge al dokumentation

Partiets næste forretningsudvalgsmøde afholdes 27. maj.

Venstre vil dog ikke fortælle, hvor meget af tøjet, Lars Løkke Rasmussen efterfølgende har valgt at beholde til privat brug, hvor mange penge Lars Løkke Rasmussen i givet fald har betalt tilbage til Venstre, eller om tøjet er blevet opgivet til Skat.

- Venstre er en privat organisation, og hvad vi vælger at disponere over er en beslutning, vi træffer i vores kompetente organer, og det gør vi også her, siger Claus Richter.

Venstre: Tøjkøb var den rigtige beslutning

Ifølge Ekstra Bladet har Venstre blandt andet betalt for 28 skjorter, ni jakkesæt, ni par bukser, 21 slips, 17 par strømper og otte boxershorts til Lars Løkke Rasmussen.

Det skete over en periode på ti måneder i 2010 og 2011, og Claus Richter fastholder i dag, at det var den rigtige beslutning.

- Ja. Dengang stod vi med en helt ny formand for Venstre. Han skulle både være formand og statsminister fra den ene dag til den anden, og det var ikke noget, man havde forberedt, siger Claus Richter.

- I den forbindelse traf man beslutning om at ekvipere Venstres formand, dels til jobbet som statsminister og dels til de kampagner, man skulle køre frem til folketingsvalget i 2011. Så det var den helt rigtige beslutning at træffe dengang, siger han.

Lars Løkke Rasmussen har ligesom Claus Richter afvist at svare på, hvor meget af det Venstre-betalte tøj, som han selv har beholdt og betalt for. Det er en privat sag, sagde Lars Løkke Rasmussen tirsdag.