Henrik Qvortrup har tirsdag eftermiddag trukket sig som politisk kommentator for TV2.
Det sker, efter at Se og Hør i denne uge er kommet under anklage for ulovligt at have overvåget kendte danskere for bedre at kunne lave historier om dem i perioden 2008 til 2012 - også mens Henrik Qvortrup var chefredaktør på Se og Hør.
Både politiet og mediehuset Aller, der ejer Se og Hør, er gået ind i sagen, som langt fra er den første, hvor Henrik Qvortrup er kommet i rampelyset.
Vandkamp med Casper Christensen
Henrik Qvortrup blev for alvor kendt i den brede danske offentlighed, da han i perioden som chefredaktør for Se og Hør indførte det kontroversielle tiphonorar, som almindelige mennesker kunne få udbetalt for at give informationer om kendte mennesker.
Det fik blandt andre komikeren Casper Christensen på forsiden af ugebladet flere gange, og Casper Christensen lagde til gengæld Henrik Qvortrup for had.
De to herrer endte sågar med at kaste vand på hinanden, da Henrik Qvortrup var gæst i Casper Christensens talkshow "Aloha", som blev sendt på TV2.
Ordkrig med Naser Khader
Sideløbende med sit arbejde som ugebladschef fungerede han i en periode som fast politisk kommentator i DR-programmet "Jersild og spin".
Han valgte dog at trække sig som kommentator, efter at Se og Hør op til folketingsvalget i 2007 bragte en historie om, at den daværende leder for det nystiftede Ny Alliance, Naser Khader, skulle have fået foretaget sort arbejde i sit hjem.
Det fik Naser Khader til at betegne Henrik Qvortrup som et "svin", og Naser Khader sagde desuden til journalist Ken B. Andersen, som er manden bag den aktuelle bog "Livet, det forbandede", at han og Se og Hør kunne rende og hoppe.
Det skete på torvet i Køge, hvor Naser Khader førte valgkamp, og seancen mellem Naser Khader og Ken B. Andersen blev foreviget i dokumentaristen Christoffer Guldbrandsens film "Dagbog fra midten" om Ny Alliance.
Tamilsag og Anders Fogh
I 1990'erne var Henrik Qvortrup ansat som journalist på en række af landets store aviser, herunder Jyllands-Posten, Berlingske, BT og Ekstra Bladet, og han betragtes blandt journalister på Christiansborg som en af landets skarpeste reportere.
Han var i starten af 1990'erne blandt andet med til at afdække Tamilsagen, der tvang Poul Schlüters regering til at gå af.
I 1998 forlod han for en stund journalistikken og rykkede over til daværende Venstre-formand Anders Fogh Rasmussen, som han blev pressechef for.
Qvortrup forlod dog Fogh i 2000 til fordel for Se og Hør og var således ikke en del af det hold, der var med til at sikre Anders Fogh Rasmussen otte år som Danmarks statsminister.
Måtte spise hat på morgen-tv
Henrik Qvortrup har desuden gjort sig bemærket som en journalist og kommentator, der til tider har været ualmindeligt hurtig på aftrækkeren.
Han kom eksempelvis for skade at sige, at han ville spise sin gamle hat, hvis Liberal Alliance formåede at komme i Folketinget i 2011. Det gjorde Liberal Alliance som bekendt, selvom partiet på et tidspunkt stod til 0,0 procent af stemmerne.
Derfor måtte Henrik Qvortrup stille op i Go' Morgen Danmark, hvor en hat blev tilberedt sammen med en risotto.