Her til eftermiddag var undervisningsminister Christine Antorini (S) i samråd for at forklare, hvordan hun mener det går med inklusionen af børn fra specialklasser til almindelige folkeskoleklasser.
De seneste uger har blandt andet DR Nyheder bragt flere historier om problemer med at føre flere tusind børn med diagnoser tilbage i en almindelig folkeskoleklasse inden 2015.
Men på trods af det, slår ministeren fast, at inklusion er det rigtige. Hun vil ikke ændre på planerne eller tidsmålet, men afvente flere undersøgelser i juni måned.
- Vi gør det jo ikke, fordi det skal være en spareøvelse. Vi gør det for det modsatte. Det her handler grundlæggende om et børnesyn. Langt de fleste af børnene bliver hjulpet bedre, lærer mere og de trives bedre, hvis de kan blive på deres enkelte skole, siger Christine Antorini.
Kan ikke genkende billedet
Hun mener, problemerne med inklusion i øjeblikket bliver sat på spidsen i forhold til, hvad de reelt er.
- Man kan få det indtryk, hvis man ser i medierne, at det hele er gået fuldstændig af lave. Jeg kan simpelthen ikke genkende det billede.
For hurtig og brutal inklusion
På skoler i flere lande som Tyskland og England har skoler brugt op mod 20 år på at inkludere børn med særlige behov i den almindelige folkeskole. I Danmark er der sat tre år af.
Både Venstres undervisningsordfører Karen Ellemann og Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager mener, at den nuværende inklusion går for hurtigt.
Derfor vil Merete Riisager ikke bare sætte sig ned på bagerste række og vente.
- Det er rigtige børn, der får ødelagt deres skoledag ved en brutal inklusion. Det er ministerens ansvar, at det ikke sker, og det er det, vi mener, ministeren ikke tager på sig, siger Merete Riisager.
Mens Karen Ellemann mener, at det er tvivlsomt, om det nuværende mål om, at 96 procent af alle elever i folkeskolen skal modtage almindelig undervisning ved udgangen af 2015, er realistisk.
- 2015. Det er lige om lidt. Det kunne være en diskussion værd, om ministeren mener, at tidsaspektet er forsvarligt, eller om der er behov for længere tid.
Antorini holder fast i tidsplan
Men Christine Antorini står fast på, at den aftale, der er indgået, blandt andet med Venstre og Liberal Alliance, bliver overholdt.
- Den tidsplan der er blevet lagt, hvor der i gennemsnit er otte inkluderede elever per skole, burde være en opgave, der kan lade sig gøre, fordi der er sat en række initiativer i gang frem til slutningen af 2015.
Undervisningsministeren peger blandt andet på, at der er oprettet en konsulentenhed, der skal tage rundt og hjælpe folkeskolerne, og så er der sat gang i en undersøgelse, hvor over 9.000 børn bliver spurgt til inklusion og trivsel i folkeskolen.
Derfor vil hun vente til juni, hvor de næste store undersøgelser inklusionen kommer, før hun igen vil overveje de politiske beslutninger.