Kontanthjælpsreformen, lærerkonflikten og senest genoptjeningsperioden på dagpenge.
Alle områder, hvor SF har foretaget et politisk hamskifte efter at være trådt ud af regeringen.
Lørdag begynder partiets første landsmøde som støtteparti, og partiet er allerede forud kommet med et dagpengeudspil for at presse regeringen.
- Der er over 34.000 mennesker, der er faldet ud af dagpengesystemet i 2013, hvor vi skønnede, det kun ville være 4.000, mens vi selv sad i regering, siger SFs formand, Pia Olsen Dyhr.
Og derfor skal genoptjeningsperioden på dagpenge altså sættes ned fra 52 til 26 uger, og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse skal gøres permanent.
Det er ifølge Pia Olsen Dyhr en sag, som partiet også kæmpede for internt i regeringen, da partiet selv sad der, og som der er en anden grund til, at partiet først foreslår det nu.
- Det gør vi, fordi vi står overfor en dagpengekommission, der skal kigge på det her. Derudover skal vi også forhandle en finanslov til sommer, og der vil et af vores krav være at sætte genoptjeningsretten ned til et halvt år, siger Pia Olsen Dyhr.
SF fortryder lærerkonflikt
Det er også kun en uge siden, at SF meldte ud, at partiet fortrød den hårde kurs, regeringen førte overfor lærerne i forbindelse med folkeskolereformen.
- Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, skulle vi være gået i bedre dialog med lærerne. I stedet blev det en krig - mod lærerne. Og det er en rigtig dårlig måde at føre politik på, siger hun, siger Pia Olsen Dyhr
For hvis man vil lave god politik, så skal man ifølge Pia Olsen Dyhr involvere dem, der skal føre den ud I livet.
Dengang var det dog Annette Vilhelmsen, der var formand for SF.
- Der er ingen tvivl om, at Annette kæmpede en hård kamp internt i regeringen for at få regeringen til at lytte til lærerne, men det nyttede ikke, siger Pia Olsen Dyhr.
Selve reformen er Pia Olsen Dyhr dog stadig glad for.
SF fortryder også kontanthjælpsreformen
Bare dagen før indrømmelsen overfor lærerne meddelte SF, at partiet fortrød to punkter i kontanthjælpsreformen, som partiet selv indgik forlig om, mens det stadig var en del af regeringen.
For ifølge Pia Olsen Dyhr rammer forsørgerpligten for samboende ugifte og nedsat forsørgertillæg til unge forældre på kontanthjælp for hårdt.
- Vi kan jo se, at der er kommet rigtig mange mennesker unødigt i klemme. Nogle har måttet gå fra hus og hjem, og nogle af har måttet gå fra hinanden, siger hun.
Det kommer i sidste ende til at ramme de børn, der kommer til at leve I fattigdom, som får rigtig svært ved at bryde den sociale arv.
- Derfor bliver vi nødt til at se på det her igen. Vi er glade for at regeringen har en udstrakt hånd, så vi kan kigge på det og finde en løsning, siger Pia Olsen Dyhr.
SF vil bruge i alt 375 millioner årligt på justeringer af reformen. Penge, som ifølge partiet kan findes ved at sikre korrekt udbetaling af sociale ydelser.