Der er måske partier, som er sjovere at være medlem af lige nu end Socialistisk Folkeparti.
For partiet kæmper med intern splid i forbindelse med frasalget af Dong til amerikanske Goldman Sachs.
Splid, der nu udvikler sig til skænderier for åben skærm.
Det var i TV 2 Nyhederne klokken 19, at SF-folketingsmedlem Karsten Hønge leverede en bredside til partiets politiske ordfører Lisbeth Bech Poulsen.
- Hvis jeg ville i rampelyset, så skulle jeg måske gå rundt herinde på Christiansborg og græde, sagde Karsten Hønge til TV 2 og blinkede med det ene øje.
Bemærkningen faldt efter, at Lisbeth Bech Poulsen i nyhederne skulle svare på kritik fra blandt andre Karsten Hønge. Her sagde Lisbeth Bech Poulsen:
- Nogle mennesker vil sige forskellige ting for at komme i rampelyset.
Røde øjne i sommeren 2012
Man må antage, at Karsten Hønges bemærkning henviser til sommeren 2012 - længe før at Lisbeth Bech Poulsen var politisk ordfører.
Her måtte Lisbeth Bech Poulsen grådkvalt forklare pressen, at hun alligevel ville stemme for skatteaftalen. En for SF problematisk aftale, som Lisbeth Bech Poulsen i første omgang ikke ville stemme for, fordi aftalen ikke var, hvad hun og SF gik til valg på.
Lisbeth Bech Poulsen blev dog banket på plads af den daværende ledelse. Siden har daværende partiformand Villy Søvndal forladt Christiansborg, mens markante SF-profiler fra den tidligere ledelse er smuttet fra partiet.
Lisbeth Bech Poulsen blev ny politisk ordfører før jul, efter at Jonas Dahl blev ny skatteminister.
Mange kameler
SF-folketingsmedlem Karsten Hønge, der er midlertidig afløser for sygemeldte Anne Baastrup, har dagen igennem ytret sig om SF's rolle i regeringen i forbindelse med Dong-salget.
- Denne her sag er jo en kamel, der stiller sig oven på bunken af kameler, som er blevet slugt af SF. Og som har bragt partiet ud i denne her meget vanskelige situation. Vi er sgu' gået hen og blevet noget tørre i halsen, sagde Karsten Hønge.
SF-toppen har indkaldt partiets landsledelse og folketingsgruppe til krisemøde onsdag aften for at diskutere Dong-aftalen.
Amerikansk investeringsbank
Debatten om Dong og Goldman Sachs har de seneste uger været særdeles højspændt, og regeringen vil lukke aftalen med et såkaldt aktstykke på torsdag.
Især Enhedslisten, men også SF'ere og socialdemokrater har tordnet mod aftalen, fordi Goldman Sachs har fået kritik for sine arbejdsmetoder under finanskrisen.
Bl.a. fordi investeringsbanken har tjent rigtig rigtig godt på at sælge et investeringsprodukt, der kostede kunderne milliarder af dollar og senere betød konkurser. Goldman Sachs fik senere en bøde på tre milliarder kroner for at have misinformeret kunder.
En del af kritikken går også på, at Goldman Sachs får vetoret på spørgsmål som bl.a. Dong's øverste ledelse og strategi.
Goldman Sachs køber nye aktier i Dong for otte milliarder kroner, og Goldman Sachs overtager 19 procent af aktierne.
Samtidig skal pensionskasserne ATP og PFA indskyde 2,2 milliarder kroner og 800 millioner kroner i Dong, der er økonomisk trængt.