SF-top indkalder til krisemøde om Dong

SF-toppen skal mødes og diskutere Dong-salget onsdag

SF's politiske ordfører Lisbeth Bech Poulsen siger, at Karsten Hønges udtalelser står for egen regning.

SF's landsledelse og partitoppen mødes onsdag til krisemøde om frasalget af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det bekræfter SF's folketingsmedlem Karsten Hønge.

- Jeg tror, det er godt, at vi mødes og diskuterer det her igennem, siger Karsten Hønge.

Karsten Hønge har blot siddet i Folketinget i et døgn. Han afløser midlertidigt Anne Baastrup, der er på sygeorlov.

Karsten Hønge mener, at SF på krisemødet bør diskutere, om partiet skal blive siddende i regering.

- Hvad er egentlig SF's mission overhovedet her på jordens overflade, siger Karsten Hønge.

Se interviewet med Karsten Hønge herunder:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52e7cb3ca11f9d1588de9ff3

Står for egen regning

I SF vil man ikke kommentere onsdagens krisemøde, men SF's politiske ordfører Lisbeth Bech Poulsen skriver følgende i en SMS.

- Hans udtalelser står for egen regning.

Lige nu er en stor del af SF'erne samlet til reception hos tidligere SF-formand Villy Søvndal, der er trådt tilbage som udenrigsminister og folketingsmedlem af helbredsmæssige årsager.

Her ønsker SF-profiler som Pia Olsen Dyhr ikke at kommentere SF's situation. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at hun er bekendt med onsdagens SF-møde om Dong.

- Jeg ved, at SF skal holde et møde, siger statsministeren uden yderligere kommentarer.

Amerikansk investeringsbank

Debatten om Dong og Goldman Sachs har de seneste uger været særdeles højspændt, og regeringen vil lukke aftalen med et såkaldt aktstykke på torsdag.

Især Enhedslisten, men også SF'ere og socialdemokrater har tordnet mod aftalen, fordi Goldman Sachs har fået kritik for sine arbejdsmetoder under finanskrisen.

Bl.a. fordi investeringsbanken har tjent rigtig rigtig godt på at sælge et investeringsprodukt, der kostede kunderne milliarder af dollar og senere betød konkurser. Goldman Sachs fik senere en bøde på tre milliarder kroner for at have misinformeret kunder.

En del af kritikken går også på, at Goldman Sachs får vetoret på spørgsmål som bl.a. Dong's øverste ledelse og strategi.

Goldman Sachs køber nye aktier i Dond for otte milliarder kroner, og Goldman Sachs overtager 19 procent af aktinerne. Samtidig skal pensionskasserne ATP og PFA indskyde 2,2 milliarder kroner og 800 millioner i Dong, der er økonomisk trængt.