Dansk Folkeparti øjner en mulighed for at lade energiselskabet Dong, der står over for en nødvendig kapitaludvidelse, blive på danske hænder.
Det sker, fordi fire arbejdsmarkedspensionsselskaber har meldt sig på banen. Buddet kommer fra Lærernes Pension, PKA, PBU og Pensam.
- Hvis der er mulighed for at skaffe kapital fra dansk side, der kan komme ind og styrke Dong, så vil vi fra Dansk Folkeparti se positivt på det, siger finansordfører hos Dansk Folkeparti, René Christensen, til Ritzau.
Investering placeret i skattely
Finansminister Bjarne Corydon (S) samler finansudvalget til møde torsdag, hvor den amerikanske storbank Goldman Sachs bud på otte milliarder kroner er på dagsordenen.
Regeringen ventes fortsat at få godkendt et salg til Goldman Sachs med opbakning fra Venstre og De Konservative.
Et af kritikpunkterne er, at Goldman Sachs har placeret investeringen i skattely, så staten går glip af skatteindtægter i forbindelse med udbetaling af udbytte og overskud.
Måske for sent på banen
Pensionskasserne opfordrer i deres bud Folketinget til at kigge på en dansk løsning. René Christensen frygter, at buddet fra pensionsselskaberne kommer for sent.
- Der er ingen tvivl om, at det her er i 11. time, og det er ærgerligt, at de ikke har budt sig til noget før.
- Nu byder de sig til, og så mener jeg bestemt, at man skal overveje det. Men det her er jo noget, der skal ligge på finansministerens bord meget, meget hurtigt, siger René Christensen.
DF-formand reagerede på Facebook
Med nyheden om de danske pensionsselskabers bud reagerede formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, lørdag ved at kalde statsminister Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon for dumstædige, hvis de ikke ser nærmere på det nye bud.
- Hvis de ikke forstår nødvendigheden af dette, må det nu være tiden for at vise, at SF kan gøre en forskel ved at være i regering, skrev han på sin Facebook-side.
/ritzau/