Det skulle bare have været en helt almindelig studietur.
Men det endte i en løgn, der har kostet samråd, næser og afskedigelser. Og sagen er langt fra slut endnu, for nu venter tjenstlige forhør.
Her er et overblik over, hvad Christiania-sagen har kostet:
* I starten af december gik PET-chef Jakob Scharf af. Han var af ansatte blandt andet blevet kritiseret for at have bedt dem om at kigge i DF'eren Pia Kjærsgaards kalender i forbindelse med Christiania-besøget.
Pia Kjærsgaard var blandt de politikere, der skulle på Christiania, men PET forsøgte at finde en dag, hvor hun ikke kunne komme med.
* Den 10.decemer 2013 blev justitsminister Morten Bødskov (S) væltet af Enhedslisten. Det var kommet frem, at ministeren havde givet forkerte oplysninger til Folketinget ved at tilbageholde den egentlige grund til, at turen til Christiania blev aflyst.
Inden Bødskov måtte gå af som minister, var han igennem et langt samråd.
* I starten af januar 2014 blev to højtstående medarbejdere i Justitsministeriet fritaget for tjeneste. Et tjenstligt forhør skal klarlægge, hvem der vidste hvad i ministeriet om Bødskovs forkerte oplysninger til Folketinget.
* Fredag den 17.januar måtte statsminister Helle Thorning-Sschmidt (S) i et fem timer langt samråd om sagen. Statsministeren blev inddraget i sagen, efter det nogle dage forinden var kommet frem, at hun og hendes departementchef allerede den 19.november 2013 fik kendskab til, at Retsudvalget ikke havde fået den rigtige forklaring på den aflyste tur.
Statsministeriet var dog ikke bekendt med, at det var en decideret konstrueret løgn. Helle Thorning-Schmidt slap med en såkaldt næse i sagen.
* Senest har blå blok forsøgt at lægge pres på SF'eren Anne Baastrup. Hun var formand for Retsudvalget, da Christiania-turen blev aflyst og kendte til Bødskovs forkerte forklaring. Flere borgerlige politikere mener, at det bør få konsekvenser for Baastrup - eksempelvis kunne hun fratræde den prestigefyldte plads i Folketingets Præsidium, mener DF's Peter Skaarup.