Når Olivia Juul Madsen begynder i 1. klasse på onsdag på Sct. Hans skole i Odense, er det en noget anderledes skoledag, hun møder ind til.
For eksempel skal hun nu gå 30 timer i skole om ugen, have flere dansk- og matematiktimer og mere bevægelse i undervisningen.
Men der er særligt en ting ved det nye skema, som hun glæder sig til:
"Det er nok engelsk," lyder det prompte fra den seks-årige pige.
Allerede implementeret
Selvom folkeskolereformen først træder i kraft fra august 2014, har Sct. Hans Skole i Odense nemlig valgt at implementere dele af skolereformen allerede nu.
Udover engelsk drejer det sig om mere bevægelse, motion og idræt, flere skoletimer og et forsøg med lektiecafé.
"Vi prøver at omsætte nogle tanker til praksis og siger; er det en måde at lave en ny skole på, så vi ikke står den 1. august 2014 og skal til at opfinde det hele," lyder det fra skoleleder på Sct. Hans skole, Lars Eriksen.
Ikke alle er klar
Men det er langt fra alle skoler, der allerede nu prøver kræfter med tiltagene i skolereformen.
TV avisen har lavet en rundspørge blandt landets ca. 1300 skoleledere. Knap 400 har svaret.
Ud af de knap 400 svarer lidt over halvdelen, at eleverne allerede fra i morgen vil møde dele af skolereformen i deres hverdag.
Omvendt er der 44 procent, der ikke indfører dele af reformen lige efter ferien.
En' af dem er Øster Farimagsgade skole i København. Her sker der mange nye ting i dette skoleår men ikke nogen, der kan relateres til skolereformen.
"Vi ved jo ikke engang, om vi 100 procent kan regne med det, de har sagt er reformen nu, så vi afventer og ser, og vi skal nok gennemføre det, der bliver vedtaget," siger skoleleder Axel Bech.