Der er ikke meget weekend på Christiansborg, hvor de politiske forhandlinger om jobskabelsespakken - den såkaldte Vækstplan DK - fortsætter søndag eftermiddag.
Her mødes regeringstoppen med de fire borgerlige partier for at nå til enighed om vækstplanens første del.
For S-R-SF-regeringen og Venstre, De Konvervative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti bliver søndagens forhandlinger formentlig noget sjovere end forhandlingerne i den forgangne uge. En del af det, partierne skal forsøge at lande en aftale om, handler nemlig om at bruge penge.
Torsdag aften indgik alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten aftaler om en SU-reform og en kontanthjælpsreform, som samlet set giver over tre milliarder kroner. Penge, som skal bruges i Vækstplan DK.
Finansminister Bjarne Corydon (S) nikkede i sidste uge ja til, at forhandlingerne om vækstplanen kan deles op i to - hvilket blandt andet betyder, at Dansk Folkeparti ventes ikke at være med i den del, der handler om en sænkelse af selskabsskatten.
Fradrag til forbedringer af boligen
Blandt det, der kan falde på plads med en aftale søndag, er en forlængelse af boligjobordningen, som betyder, at alle over 18 år kan få et fradrag på op til 15.000 kr. årligt til eksempelvis rengøring i hjemmet, vedligeholdelse og reparationer.
Regeringen har foreslået, at boligjobordningen genindføres i 2013 og 2014, og i forhandlingerne har blå blok haft forskellige ønsker til, hvordan ordningen skal se ud.
De Konservative vil have, at ordningen også skal gælde vedligeholdelse af sommerhuse, mens Dansk Folkeparti vil have et fradrag pr. husstand og ikke pr. person.
Billigere sodavand
En anden vigtig del af forhandlingerne er en grænsehandelpakke. Vigtig, fordi den er en af forudsætningerne for, at blå blok overhovedet vil være med til at indgå en politisk aftale om Vækstplan DK.
Venstre har, lige siden regeringen fremlagde vækstplanen tilbage i februar, sagt, at de ville gøre krav på afgiftslettelser, som skal mindske grænsehandlen. Dette var ikke en del af regeringens udspil.
Også her har der været forskellige ønsker til, hvilke varegrupper der skal omfattes af afgiftslettelser. Mens øl, nødder og slik har været nævnt, kan det ende med, at afgiften falder på alene sodavand, da det netop anses for at være den helt tunge magnetvare ved grænsehandelsbutikkerne.
Almene boliger bliver forbedret
Udover boligjobordningen og en grænsehandelspakke kommer forhandlingerne også til at handle om, hvordan man kan skabe flere job hos de små og mellemstore virksomheder, hvor en sænkelse af selskabsskatten ikke anses for at være afgørende.
Her vil oppositionen have flere indrømmelser på skatter og afgifter. Endeligt er også øgede offentlige investeringer en del af forhandlingerne.
Den første del af vækstplanen faldt på plads onsdag, hvor partierne blev enige om at tage fire milliarder kroner, som er indbetalt af lejerne til Landsbyggefonden, og bruge dem på at renovere almene boliger. Den aftale skaber både job i byggebranchen og forbedre boligerne.
Du kan følge med i forhandlingerne hele eftermiddagen på dr.dk.