Mens tålmodigheden er sluppet op i erhvervslivet, så strides politikerne på Christiansborg nu om, hvem der har ansvaret for at forhandlingerne om en vækstplan, der skal skabe 150.000 private job, nu har varet i seks uger.
Efter dagens møde rettede Venstres formand Lars Løkke Rasmussen først en anklagende pegefinger mod regeringen:
- Det går ikke stærkt nok. Det er nu erhvervslivet har brug for en hjælpende hånd. Det er nu de små- og mellemstore virksomheder har brug for en hjælpende hånd, siger Løkke.
Han henviser til, at forhandlingerne om SU og kontanthjælp går for langsomt.
Også Lars Barfoed placerede skylden hos regeringen og finansminister Bjarne Corydon:
- Det er regeringens ansvar at få gang i forhandlingerne. Nu må der blive sendt et klart signal til forhandlerne, der har ansvaret for SU og kontanthjælp om, at de skal skaffe nogle resultater, så vi kan komme videre her i Finansministeriet.
- Står det til os, så skulle vi gerne i løbet af få dage eller en uge få en aftale. Det afhænger helt af regeringens evne til at stramme op og intensivere forhandlingerne, så vi kan få nogle resultater på bordet herover, siger Lars Barfoed.
Corydon: De vil ikke tage ansvar
Da Bjarne Corydon, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) kom ud fra Finansministerens kontor var budskabet dog lige det modsatte:
- Hvis det går langsomt, så er det fordi dem, vi forhandler med, ikke vil tage ansvar, lyder det fra Bjarne Corydon.
- De partier, vi forhandler med, har sagt, at de gerne vil være med til at lave en vækstplan. Så ville det være en idé at komme i gang med at forhandle i stedet for at være taktisk, siger finansministeren.
Samme melding lyder fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager efter forhandlinger i Finansministeriet om vækstplan:
- Det, vi tilbyder Venstre og De Konservative, er, at bruge lidt mindre på velfærd, end der egentlige råd til at for at lette byrderne for erhvervslivet. Det burde vi relativt let kunne blive enige om.