Kan forekomme provokerende.
Sådan lyder varedeklarationen fra Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker til en klumme, som hun har skrevet i MetroXpress.
Og klummen har allerede fået flere læsere op af stolen for at kommentere på klummen om familieværdier.
- Findes der børn, der flytter hjemmefra før de bliver 18? Findes der mennesker, hvis livsfælle er af samme køn? Findes der folk, der lever alene med deres børn? Findes der børn, der aldrig har mødt deres far, fordi de er skabt ved insemination? Findes der børn, der lever sammen med flere voksne? Svaret på alle spørgsmål er JA! Det findes i dagens Danmark. Er det naturligt? NEJ! Uanset hvor anerkendt, udbredt og normalt det bliver, vil det aldrig være naturligt at leve på en måde, der strider mod naturens orden, skriver Mette Hjermind Dencker blandt andet.
På de sociale medier Facebook og Twitter får Mette Hjermind Dencker en hård medfart for sin klumme.
'Føj. For. Satan' og 'Av! Hvor er det trist:-(' lyder nogle af kommentarerne.
Du kan læse hele klummen her
Ikke for at hænge nogen ud
Mette Hjermind Dencker har forberedt sig på, at hun skal ud og forsvare sin klumme.
Hun siger samtidig, at hun ikke har skrevet klummen for at hænge nogen ud.
- Jeg anerkender, at der er mange mennesker, der mener, at vi skal lukke op for det hele i mangfoldighedens navn. Og de vil blive provokeret. Men der er også mange, der ikke kender konsekvenserne af, at vi bare lukker op for det hele. Vi skaber børn, der mangler kontiunitet og tryghed i deres liv, hvis vi lukker op for zappersamfundet, hvor der ikke er dybde og ro, siger Mette Hjermind Dencker til dr.dk.
Mette Hjermind Dencker, du skriver, det strider mod naturen at flytte hjemmefra som eksempelvis 17-årig. Og at det strider mod naturen at leve med kun én forældre. Kan folk ikke være mindst ligeså glad for at leve sådan et liv som livet i en kernefamilie?
- Undersøgelser peger på, at et barn er mest trygt, når det lever i en kernefamilie med en far og en mor. Og det er forudsætinger for at skabe nyt liv, at der er en han eller en hun. Jeg tror på, der er en mening med det, siger Mette Hjermind Dencker.
Der er også nogle familier, der lever på alternative måder, fordi der er sket et eller andet uforudsigeligt i familien. Hvorfor betyder det noget for dig, hvordan andre mennesker lever?
- Det er farligt, hvis vi begynder at sige, at det er ligemeget, hvordan folk lever. Så skal man lige plugselig kunne være fire om at dele et barn, hvis vi bare giver det frit slag. Lige nu har vi problemer nok med to forældre, hvis der er problemer i forbindelse med en skilsmisse.
Så det er udelukkende for at beskytte barnet, at du mener, at folk skal leve i en kernefamilie?
- Hvis der ikke er børn indblandet, så kan jeg i princippet være jeg ligeglad med, hvordan folk lever. Men vi kan ikke bede folk skrive under på, der aldrig kommer et barn. Og vi skal hele tiden tænke på, hvordan vi kan skabe størst tryghed for et barn.
Vil afsætte penge til rådgivning
Mette Hjermind Dencker har før sin tid i Folketinget arbejdet fem år som parterapeut. Her har hun ifølge hende selv set, hvad rådgivning kan betyde for par.
Og hun mener, at der skal afsættes flere penge til at forhindre, at kernefamilier bliver splittet. - At folk bliver skilt tager jeg som et udtryk for, at vi er ikke gode nok til at sætte ind i forebyggelsen af skilsmissesager. Vi er ikke gode nok til at hjælpe folk med at få det til at fungere. Til gengæld har vi beredskab, når folk er enlige, siger Mette Hjermind Dencker og henviser til, at det koster staten to milliarder kroner om året, at folk bliver skilt.
Hvorfor skal staten betale for, at et kæresteforhold i en kernefamilie bliver ved med at fungere?
- Fordi det er staten, der betaler, nåt det ikkke fungerer længere. Når kernefamilien går i opløsning, hjælper staten enlige forældre med forskellige tilskud.
Du skriver også, at hvis man flytter hjemmefra, før man er 18, så strider det mod naturen. Hvilken sammenhæng skal det ses i?
- Det skal ses i den sammenhæng, at man er myndig, når man er 18. Der findes børn, der flytter hjemmefra, før de er tidligere. Man kan godt synes, det er gammeldags, men det er naturligt, at et barn bor hjemme, til det er 18.
Hvem siger, det ikke er naturligt at flytte hjemmefra som 17-årig?- Det står i lovgivningen, at man er myndig, når man er 18, siger Mette Hjermind Dencker.