Et forsøg fra Økonomi- og Erhvervsministeriet på at redegøre for, hvad der præcist er sket i sagen om mailkorrespondancen med Sundhedsministeriet har ikke lukket sagen.
Det vurderer DRs politiske redaktør Ask Rostrup.
- Tværtimod kan man sige. Indtil i aftes bestod sagen kun af nogle udokumenterede påstande i en bog, om at der skulle være blevet slettet mails i nogle ministerier, siger Ask Rostrup.
Medarbejder: Spindoktor ringede
Af redegørelsen fra Økonomi- og Erhvervsministeriet fremgår det, at en medarbejder i maj 2009 modtog et telefonopkald fra ministerens særlige rådgiver Morten Langager.
Medarbejderen fik det indtryk, at Langager bad om, at en række mails fra Sundhedsministeriet skulle slettes.
- Så rykker sagen jo helt ind på ministerens kontor. Det er jo sådan, at de her spindoktorer - eller særlige rådgivere som de formelt hedder - er ansat af ministeren og dermed er ministerens forlængede arm, siger Ask Rostrup.
Efterfølgende erindrer Langager ikke, at samtalen har fundet sted og han afviser, at han har bedt om at mails skulle slettes, lige som han påpeger, at han slet ikke ville have kunnet give sådan en ordre.
Slettet ikke
Medarbejderen, som følte sig presset af Langager, henvendte sig til sin chef og der blev ikke slettet nogen mails. Og Økonomi- og Erhversministeriet beskriver hændelsen som en misforståelse.
- Men hvis det på nogen måde kan dokumenteres, at Lene Espersens spindoktor har været involveret på denne her måde i sagen, så er det meget alvorligt, også for ministeren, siger Ask Rostrup.
Udover at redegørelsen altså ifølge Rostrups opfattelse rykker mailsagen ind på ministerens kontor, så giver den også ny ammunition til oppositionen.
- Mailen stiller jo en række nye spørgsmål, som får oppositionen til at lugte blod. Først og fremmest: Hvis Morten Langager havde en kontak som beskrevet af embedsmanden, handlede han så på egen hånd? Og: Hvad står der i de mails, som medarbejderen altså ikke valgte at slette?