De Radikale vil have integrationsminister Rikke Hvilshøj i samråd for at forklare, hvorfor Danmark tager imod stadig flere kristne kvoteflygtninge.
De sidste tre år er der kommet flere kristne flygtninge til Danmark, viser en opgørelse, som DR's P3 Nyheder og Radioavisen har lavet.
For når Udlændingeservice rejser ud til verdens flygtningelejre for at finde 500 kvoteflygtninge om året, der skal til Danmark, bliver der ikke længere kun valgt muslimer.
-Vi får nu ikke længere dem, der nødvendigvis har det største beskyttelsesbehov, men dem der ligner os selv mest, siger integrationsordfører fra Det Radikale Venstre Morten Østergaard.
Stemmer med loven
En del år har Danmark hovedsageligt taget kvoteflygtninge fra Mellemøsten, men de sidste tre år er der kommet mange hundredevis af flygtninge til landet fra Burma og Afrika, der har kristen baggrund.
Morten Østergaard mener, at de flere kristne flygtninge falder belejligt sammen med en lov, der trådte i kraft for godt et år siden, der pålægger Udlændingeservice at prioritere de kvoteflugtninge med det største integrationspotentiale.
Kristne gode til at integrere sig
Det har nemlig vist sig, at det går godt med at integrere de kristne flygtninge, fordi de hurtigt får sig et dansk netværk gennem deres tilknytning til kirken.
I følge FN Konventionen må et land ikke vægte religion, når det vælger hvilke flygtninge, der skal have opholdstilladelse, og det gør Danmark heller ikke, siger kontorchef i Udlændingeservice Birgit Petersen.
-Det er tilfældigt, at der de sidste år er kommet flere kristne flygtninge, siger hun.