Thorning-Schmidt den dårligste politiske leder

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har de bedste politiske lederegenskaber, viser ny undersøgelse. Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt har til gengæld de dårligste.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har ikke de store lederegenskaber, mener vælgerne i en ny undersøgelse.

Pilen peger den forkerte vej for Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Kun 23,1 procent af vælgerne mener, at hun er en god leder.

Det viser en undersøgelse, som opinionsfirmaet Catinét Research har udarbejdet for DR2-programmet Jersild & Spin.

I september mente 38,6 procent af befolkningen, at Thorning-Schmidt var "en god leder", men efter Muhammedkrisen er det tal styrtdykket med mere end en tredjedel.

Andelen af vælgere, der decideret synes, at S-formanden er "en dårlig leder" er steget fra 18,2 procent i september til mere end det dobbelte - 37,9 procent.

Anders Fogh er topscorerStatsminister Anders Fogh Rasmussen er topscorer i undersøgelsen.

Han betegnes som "en god leder" af 62,9 procent af vælgerne. Det er en lille fremgang på 3,9 procent i forhold til september-undersøgelsen. Dengang mente 20,1 procent, at Fogh var "en dårlig leder". Det tal er i den nye måling faldet til 15,9 procent.

Khader også populærSelvom den radikale Naser Khader ikke er parti-leder, er han alligevel medtaget i undersøgelsen. Og han klarer sig flot. Faktisk er han nummer to på listen over de bedste ledere - 6,7 procentpoint efter Anders Fogh.

Derimod er Khaders egen partiformand, Marianne Jelved, placeret på en fjerdeplads. 39,6 procent af vælgerne mener, at hun er en god leder.

Synlig i debatten- Naser Khader er taget med i undersøgelsen, fordi han er én af de politikere, der har markeret sig klarest i Muhammed-debatten. Hans fremtidige rolle hos de Radikale diskuteres internt, og også derfor er det interessant at måle, hvordan vælgerne vurderer hans lederegenskaber, siger programvært Jens Olaf Jersild, Jersild & Spin til DR Nyheder Online.

Undersøgelsen baserer sig på et repræsentativt udsnit af danske vælgere i uge 7. I alt 1075 personer er blevet spurgt. Undersøgelsen omfatter ikke Enhedslisten og de Konservative, da der er spurgt direkte til befolkningens holdning til Naser Khader og de partiformænd, der særligt har markeret sig under Muhammed-krisen.

Få yderligere oplysninger om undersøgelsen på www.dr.dk/jersild og hør kommentarer til undersøgelsen i Jersild & Spin på DR2 i aften, kl. 22.50.