Gå til indhold

Sluse kan sikre Jyllinge ved stormflod

Stormfloder vil ske oftere, voldsommere og ramme de samme områder igen og igen. Så dystert er billedet, når man spørger Henrik Lynghus, som lever af at analysere oversvømmelsesscenarier (© DR Kontant)

Stormfloder vil ske oftere, voldsommere og ramme de samme områder igen og igen. Så dystert er billedet, når man spørger Henrik Lynghus.

Han er ansat i det rådgivende ingeniørfirma, Niras, og arbejder med at analysere oversvømmelsesscenarier og udvikle løsninger til private og offentlige kunder. Selvom han har klar økonomisk interesse i kystsikring, taler tallene - ifølge ham - for sig selv.

- Hvis du kigger på oprydningsarbejdet og erstatninger efter stormfloden Bodil, så nærmer vi os en milliard kroner. Det er penge, som måske skal bruges igen og igen.

- For bare 120 millioner kan man for eksempel etablere en sluse ved Frederikssund og langtidssikre et stort område, siger Henrik Lynghus til DR's Kontant.

For bare 120 millioner kan man for eksempel etablere en sluse ved Frederikssund og langtidssikre et stort område
Henrik Lynghus, ingeniør, Niras

Sluse på fjordbunden

Ifølge ingeniøren kan den eksisterende bro over Roskilde Fjord ved Frederikssund udgøre en del af slusen. Mellem bropillerne skal der konstrueres porte på fjordbunden.

Er der varsel om højvandsstigninger, kan portene rejses og danne et værn mod vandmasserne. Det vil beskytte hele den sydlige del af fjorden - byer som Frederikssund, Jyllinge og Roskilde.

Eksemplet er ikke enestående. En lang række byer er ifølge Henrik Lynghus alt for dårligt rustet til at håndtere højvandsstigninger, som dem vi har set under Bodil og Egon.

I Jylland nævner han blandt andre Vejle, Randers og Aalborg. Sluser, diger eller højere kajkanter er en nødvendighed.

- De fleste byer og kommuner bygger ivrigt ved vandet, men har meget lave hammerkoter (kajkanter, red.). Det er et problem, at der ingen steder står, at du skal sikre dig imod stormflod. Det er ikke vedtaget ved lov, at der skal udøves rettidigt omhu, siger han.

Henrik Lynghus anbefaler både myndigheder og husejere at bruge landskabskort med højdemodeller over Danmark.

Han demonstrerer overfor Kontant, hvordan man simulere hav-oversvømmelser, der breder sig i byerne og koste milliarder i erstatning. Alle kan bruge disse kort, der ligger på siden klimatilpasning.dk.

Hos kommunernes Landsforening erkender formand Martin Damm (V), at det er nødvendigt at gribe ind og sikre byer og værdier bedre mod oversvømmelser. Men det er en kompliceret proces, hvor den nuværende lovgivning spænder ben.

- I kystbeskyttelsesloven er det den enkelte grundejers ansvar og udgift at beskytte sig mod kysten, så vi kan ikke bare bygge diger foran folk. Det er jo en af de underligheder der er i kystbeskyttelsesloven, at det er meget individuelt præget. Det vil vi gerne have ændret, så det er kommunerne, der får en planlægningsbeføjelse til at etablere kystsikring og sluser de steder, hvor der er behov for kollektive løsninger, siger Martin Damm.

Tilbage i Niras håber Henrik Lynghus, at samfundet har lært lektien efter de seneste oversvømmelser. Særligt i en tid, hvor der ligger avanceret kortmateriale på internettet til rådighed for alle.

- Nu bør det i hvert fald være slut med at sige: Det vidste vi ikke, mener Henrik Lynghus.

Se mere om oversvømmelser og de mange udfordringer, det giver husejere og myndigheder, i DR's forbrugermagasin Kontant, torsdag kl. 21.

Seneste nyt

  1. Morgentrafik præget af slud og sjap

    Videoen her er fra Støvring, hvor der er faldet sne.

    Der er faldet sne og slud i dele af landet her til morgen, og selvom vejret ikke skaber store problemer, er det alligevel værd at være ekstra opmærksom, når du kører ud.

    Ifølge P4 Trafik mærker det meste af Jylland til slud og sjap i morgentrafikken - mest udtalt er det i det midt-, vest- og nordjyske, hvor slud lokalt bliver liggende på vejene.

    Der kan være risiko for glatte veje, men da vejtemperaturen i hele landet er over frysepunktet, er der ikke tale om isglatte veje.

  2. Der er kun sat penge af til at rense forurenet spildevand fra danske lossepladser i 30 år, men det er langt fra nok.

  3. 'Pigen med nålen' er baseret på seriemorder Dagmar Overby, der slog flere spædbørn ihjel. Torsdag kan den blive Oscar-nomineret.

  4. Torsdag aften venter en landstrænerduel mellem Nikolaj Jacobsen og hans tidligere spiller og gode ven Andy Schmid ved VM.

  5. Højt antal indlagte med influenza

    Der er godt gang i sygdomssmitten denne januar.

    Antallet af smittede og indlagte med influenza er på et højt niveau, skriver Statens Serum Institut (SSI) i sin ugentlige opgørelse, der gælder fra den 13. til 19. januar.

    Der er også mange, som er smittede med RS-virus, men her er antallet af indlagte på et middel niveau, lyder det.

    RS-virus kan ramme børn særligt hårdt og er den hyppigste årsag til indlæggelseskrævende luftvejsinfektion hos små børn.

  6. Penge på vej til projekter, der skal sikre rent drikkevand

    Der er økonomisk støtte på vej til 15 projekter landet over, som skal sikre rent drikkevand til danskerne.

    Pengene kommer fra Drikkevandsfonden, og der er givet 67,4 millioner kroner i tilskud i alt, skriver Miljø- og Ligestillingsministeriet i en pressemeddelelse.

    Der er også afsat fire millioner til at lukke landets 231 såkaldte "spøgelsesbrønde" og boringer, som engang blev brugt til at skaffe drikkevand til dyr og mennesker, men som nu står ubrugte hen. Disse skal lukkes forsvarligt, så der ikke kan sive sprøjtemidler ned i grundvandet, fremgår det.

  7. Europa og særligt Danmark har sparet milliarder på indkøb af fossil energi.

  8. Kommunalpolitikere i landets tre største byer raser over nyt lovforslag, som, de mener, sætter en kæp i hjulet for grønne trafikplaner i landets store byer.

  9. Donald Trump har givet sit første større interview efter indsættelsen.

  10. To eksplosioner nær Stockholm i nat

    I nat har der været to kraftige eksplosioner i Sverige nær Stockholm.

    Det skriver SVT.

    Den ene eksplosion er sket i Uppsala nord for hovedstaden ved et lejlighedskompleks. En person er kommet til skade af glasskår, og så har den skabt materielle skader, blandt andet er en port og flere ruder blevet ødelagt, oplyser politiet. Ingen er endnu blevet anholdt.

    I byen Brandbergen syd for Stockholm er en eksplosion sket i et industriområde, foran en lastbil. Der er ingen personskader ifølge politiet.

    Her er der også sket skader på flere ejendomme. Der er heller ingen meldinger om, at en gerningsmand skulle være pågrebet.

  11. De første par af samme køn er blevet gift i Thailand

    • Skuespillerne blev det første par i Thailand til at få papir på hinanden efter den nye lov. (Foto: © CHANAKARN LAOSARAKHAM, Ritzau Scanpix)
    • Chayapa "June" Rattanakewil (R) og Thitapat "Pang" Chainarongwir blev også gift i Bangkok. (Foto: © CHANAKARN LAOSARAKHAM, Ritzau Scanpix)
    • Dette par er blevet viet i et shoppingcenter i hovedstaden, hvor man har indrettet et område til formålet. (Foto: © LILLIAN SUWANRUMPHA, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    Der har i nat været godt gang i bryllupsklokkerne i Thailand.

    Hundredvis af par er blevet gift, efter en ny lov, der tillader ægteskaber mellem par af samme køn. Det skriver flere internationale medier, herunder BBC.

    To skuespillere blev de første til at få papir på ægteskabet, nemlig skuespillerne Apiwat "Porsch" Apiwatsayree og Sappanyoo "Arm" Panatkool, der blev viet i sandfarvede jakkesæt i Bangkok.

    Herefter trådte yderligere hundredvis af ægteskaber i kraft.

    Thailand er med den nye lov det største land i Asien, der anerkender ægteskaber blandt to personer af samme køn. Herefter følger Nepal og Taiwan.

  12. Da der 13. juli 2024 blev skudt mod Donald Trump under et vælgermøde i Butler, Pennsylvania, var Sean Curran en af de agenter, der slog ring om den daværende republikanske præsidentkandidat.

  13. Trump peger på Andrew Puzder som EU-ambassadør

    Andrew Puzder, under et TV-interview med Fox Business Network i marts 2017. (Foto: © Richard Drew, Associated Press)

    Andrew Puzder er blevet indstillet til posten som USA's ambassadør i EU.

    Det skriver USA's præsident, Donald Trump, i et opslag på det sociale medie Truth Social.

    - Jeg er glad for at kunne meddele, at Andrew F. Puzder bliver USA's næste ambassadør i EU.

    - Andy kommer til at gøre et fantastisk stykke arbejde med at repræsentere vores lands interesser i den vigtige region, lyder det blandt andet i opslaget.

    Puzder var kandidat til posten som arbejdsminister under Trumps administration i præsidentens første embedsperiode, skriver Ritzau.

    Dengang valgte han dog at trække sit kandidatur tilbage, da det ikke så ud til, at han ville få nok stemmer i Senatet, der skulle godkende nomineringen af ham.

    Andrew Puzder har tidligere været administrerende direktør for CKE Restaurants - moderselskabet for blandt andet fastfoodkæderne Carl's Jr., Hardee's og Red Burrito.

  14. Mindst 31.000 beboere er blevet beordret til at lade sig evakuere. Yderligere 23.000 er blevet advaret om eventuelle evakueringer.

  15. USA's nye udenrigsminister lover Netanyahu urokkelig støtte

    USA's nye udenrigsminister, Marco Rubio, lover en "urokkelig" støtte til Israel.

    Det siger han onsdag aften til Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i et telefonopkald.

    Det oplyser talsperson for det amerikanske udenrigsministerium Tammy Bruce.

    Opkaldet fandt sted, fordi Rubio ville understrege, "at opretholdelsen af USA's urokkelige støtte til Israel er en topprioritet for præsident Trump", lyder det.

    Den republikanske Donald Trump blev mandag taget i ed som USA's præsident.

    Hans nyligt tiltrådte udenrigsminister lykønskede desuden Netanyahu med "Israels succes (i kampen, red.) mod Hamas og Hizbollah og lovede på utrættelig vis at arbejde for at hjælpe med at befri alle tilbageværende gidsler i Gaza, skriver Ritzau.

    Søndag trådte en aftale om våbenhvile i kraft mellem Israel og den militante bevægelse Hamas, der i 15 måneder har udført angreb mod hinanden.

    Aftalen indebærer også, at Hamas skal løslade gidsler fra Gaza, ligesom at Israel skal løslade palæstinensere, der sidder fængslet i Israel.

  16. To personer omkommet efter trafikulykke ved Herning

    Den alvorlige ulykke, der her til aften er sket på rute 18 Midtjyske Motorvej mellem Herning og Holstebro, har kostet to personer livet.

    Det oplyser vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, til Ekstra Bladet.

    Ulykken skyldes formentlig, at en overhaling er gået galt, så to biler er kørt frontalt sammen, lyder det til mediet.

    De pårørende er underrettet, og der er ikke andre tilskadekomne.

    Lige nu er vejen spærret i begge retninger mellem <15> Herning N og <17>. Der forventes at blive genåbnet først på natten, skriver Vejdirektoratet på X.

  17. USA's stop for migranter fra syd skaber frygt for økonomisk nedtur og migrationspres i flere lande.

  18. Cykelrytteren Mattias Skjelmose skal køre Tour de France i år, mens holdkammerat Mads Pedersen ikke stiller til start i det franske etapeløb.

  19. Nogle mener, at Donald Trump basalt set siger, at Danmark kommer til at 'underlægge sig hans vilje'. Andre hører en nedtoning af konflikten.

  20. Alvorligt uheld spærrer rute 18 Midtjyske Motorvej

    På rute 18 Midtjyske Motorvej i retning mod Holstebro er der sket et alvorligt uheld, der spærrer helt for trafikken i begge retninger mellem afkørsel 15 Herning N og afkørsel 17 Tjørring. Det skriver P4 Trafik.

    Politiet oplyser, at det er et alvorligt uheld, og de regner med, at der vil være spærret for trafikken i flere timer.

  21. Trump har sat al udviklingsbistand på pause i 90 dage. Hvis det bliver permanent, vil konsekvenserne være meget alvorlige, lyder advarslen fra Folkekirkens Nødhjælp.

  22. Per Stig Møller tror ikke på, at USA vil overtage Grønland, men måske har Danmark haft for stor tiltro til alliancen med amerikanerne.

  23. ICC kræver svar fra Italien på, hvorfor eftersøgt libyer blev løsladt

    Den Internationale Straffedomstol (ICC) har bedt Italien forklare, hvorfor en eftersøgt libysk mand blev løsladt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Manden blev anholdt i Torino i Italien i søndags efter et tip fra ICC, som havde udstedt en arrestordre på ham og ønskede ham udleveret til retsforfølgelse.

    Domstolen mistænker ham for at have været chef for fængselsvæsenet i Libyens hovedstad Tripoli, hvor tusindvis af mennesker blev udsat for forbrydelser mod menneskeheden, som omfatter drab, tortur, voldtægt og seksuel vold fra 2015 og frem.

    Tirsdag blev manden løsladt, uden at ICC blev konsulteret, hvorefter han fløj til Tripoli, hvor han blev modtaget som en helt.

    Nu kræver ICC en forklaring på forløbet af sagen.

    Reuters skriver, at hverken Italiens premierminister, Giorgia Meloni, eller landets justitsministerium har kommenteret sagen.

  24. Trump truer Rusland med hårde sanktioner og øget told

    Den amerikanske præsident, Donald Trump, truer nu direkte Rusland og præsident Vladimir Putin med hårdere sanktioner og ekstra told på russiske varer.

    Det vil ske, hvis ikke Putin snart går med til at lave en aftale med USA om at stoppe krigen i Ukraine.

    - Lad os få denne krig, der aldrig ville være startet med mig som præsident, sluttet. Vi kan gøre det på den nemme måde - eller den hårde måde...Det er på tide at lave en aftale, skriver Trump.

    Nu reagerer Ruslands fungerende FN-ambassadør, Dmitrij Poljanskij, på advarslen.

    - Det handler ikke bare om at slutte krigen. Det drejer sig først om fremmest om at adressere årsagen til Ukraine-krisen, siger han og anklager samtidig USA for at have gjort Ukraine for "anti-russisk".

  25. Nyborg Kommune undskylder, og Ældresagen ser det som en enkeltstående, tragisk hændelse.

  26. Tidsforbrug i Minksekretariatet til at behandle erstatningssager er væsentligt højere end ventet.

  27. Donald Trump kommer med flere usandheder i sine udsagn om Panamakanalen, siger ekspert.

  28. De norske topklubber er ikke længere tilfredse med VAR-systemet, som det fungerer nu.

  29. Mand i kritisk tilstand efter ulykke med køreledning

    En 40-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han er blevet ramt af en lysbue fra en køreledning fra en jernbane. Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann til Ritzau.

    Vagtchefen forklarer, at manden befandt på en skovrydningsmaskine, der var ved at blive transporteret på en traktor med vogn, da ulykken skete.

    Manden var hoppet op på maskinen, da den skulle køre under køreledningerne ved en jernbane.

    - Han var kommet så højt op på læsset, at han blev ramt af en lysbue, siger Ole Aamann.

    Lysbuer kan komme fra køreledninger ved jernbaner, når der er høj spænding. Det betyder, at man kan blive ramt af strømmen fra en køreledning uden at være i direkte kontakt med den.

    Vagtchefen oplyser, at mandens pårørende ikke er underrettet. De opholder sig ikke i Danmark.

  30. Højrefløj Johan Hansen stopper i Flensborg til sommer og er på nuværende tidspunkt ikke præsenteret i en klub efter denne sæson. Resten af landsholdsspillerne har kontrakt for næste sæson.

  31. Direkte angreb på et lands mest kendte varemærker har kun "beskeden effekt", vurderer økonomiprofessor.

  32. Nyborg Kommune undskylder for en menneskelig fejl, der betød, at mandens læge ikke blev kontaktet.

  33. Vil have molerklinterne på Fur og Mors på Verdensarvsliste

    Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har sent en ansøgning til UNESCO, hvor han argumenterer for, at Hanklit på Mors og Knudeklint på Fur optages på FN-organisationens prestigefyldte liste over verdensarv. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

    Molerklinterne indeholder fossiler af fisk, planter, insekter og fugle fra den Eocæne periode for 56 millioner år siden.

    Og ministeren håber, at det ikke bliver den sidste ansøgning, han sender afsted.

    - Jeg giver ikke op, før komitemedlemmerne i UNESCO kan stave til Danmark i søvne, udtaler han i pressemeddelelsen.

    Otte lokaliteter er lige nu på Verdensarvlisten. Det er blandt andet Roskilde Domkirke, Stevns Klint og Jellinge Monumenterne.

  34. Donald Trump ophæver Biden-administrationens sanktioner mod bosættere på den israelsk besatte Vestbred.

  35. 43-årig idømt fængselsstraf for snyd med diabetes-medicinen Ozempic

    En 43-årig mand fra Lyngby er onsdag blevet idømt ti måneders fængsel for svindel med diabetesmedicinen Ozempic.

    Det oplyser anklager Frederik Morild ifølge Ritzau.

    Otte af de i alt ti måneders fængsel er gjort betinget, og manden fik desuden en advarsel om udvisning.

    Ifølge anklageskriftet var den 43-årige en hyppig gæst på apoteket i knap to år, hvor han fik udleveret store mængder Ozempic med medicintilskud. Medicinen blev så solgt videre.

    I alt blev han fundet skyldig i at have svindlet med medicintilskud for lidt mere end 600.000 kroner.

    Ozempic bruges til behandling af diabetes og indeholder samme indholdsstof som slankemedicinen Wegovy.

    Manden tog betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen, skriver Ritzau.

  36. Dokumentarist Christoffer Guldbrandsen har mødt flere af de omkring 1.500 mennesker, der er blevet benådet for at storme kongresbygningen i 2021.

  37. 390.000 hektar - eller et areal på størrelse med Fyn, Langeland og Bornholm tilsammen - skal blive til dansk natur.

  38. Politisk ordfører bliver spidskandidat i København for SF

    Politisk ordfører Lisbeth Bech-Nielsen overtager spidskandidaturet i Københavns Storkreds for SF.

    Det har SF-medlemmerne i København besluttet ved en urafstemning, skriver Lisbeth Bech-Nielsen i et opslag på Facebook.

    Hun overtager spidskandidaturet fra SF-formand Pia Olsen Dyhr, der i november meddelte, at hun skifter til Sjællands Storkreds.

    Her blev spidskandidaturet ledigt efter stemmeslugeren Jacob Marks farvel til dansk politik.

    I opslaget skriver Bech-Nielsen bl.a.. at hun er "utrolig beæret og ydmyg over at overtage partiformandens plads i København".

    Bech-Nielsen har siddet i Folketinget siden 2011. De første 11 år var hun valgt i Nordjylland, men skiftede til Københavns Storkreds ved valget i 2022.

  39. Glemt kat flyver tre gange mellem Australien og New Zealand på 24 timer

    Den otte år gamle Main Coon kat Mittens fik mere end hendes ejer Margo Neas havde regnet med eller betalt for, da Air New Zealand skulle flyve dyret og familien fra Christchurch i New Zealand til Melbourne i Australien. Det skriver mediet The New Zealand Herald.

    Da flyet landede i Melbourne overså bagagefolkene nemlig kattens transportbur i flyets bagagerum bag en kørestol, og derfor ventede Margo Neas og hendes familie forgæves i tre timer i lufthavnen på at blive genforenet med kæledyret.

    Da luftfartsselskabet endelig lokaliserede Mittens, var flyet allerede på vej tilbage til Christchurch igen. Straks piloten blev informeret om sagen, blev der sat varme på i bagagerummet, hvor temperaturen kan falde til syv grader, og hvor katten nu havde tilbragt tæt på otte timer.

    Tilbage i Christchurch blev katten tilset, inden den foretog sin tredje flyvetur på et døgn, før den endelig kunne blive genforenet med familien.

    - Hun løb bare lige ind i mine arme og puttede sig og var meget kælen, siger Margo Neas til Nyhedsbureauet AP. (Foto: © Rod McGuirk, Associated Press)
  40. Stor dansk statsgaranti har fået milliardaftalen over målstregen.

  41. 36-årige Jannick Green er blevet indkaldt til landsholdstruppen.

  42. 16-årig tiltalt for flere drabsforsøg på en gruppe Comanches-rockere.

  43. 20-årig idømt forvaring for overfald og røveriforsøg

    Retten i Hjørring har idømt en 20-årig mand forvaring for blandt andet besiddelse af overgrebsmateriale med børn og overfald på en fængselsfunktionær. Det skriver retten i en meddelelse.

    Den dømte var også tiltalt for hærværk, et røveriforsøg på en tankstation og trusler mod pædagoger på et botilbud.

    Både en erklæring fra Retslægerådet og en retspsykiatrisk erklæring anbefalede forvaring, fordi den 20-årige blev vurderet til at frembyde en nærliggende og væsentlig fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed på grund af risiko for fremtidig kriminalitet.

    Han nægtede sig skyldig i at have benyttet en kuglepen med et påsat barberblad ved overfaldet på fængselsfunktionæren og i at have truet pædagogerne.

    Den 20-årige mand har anket de ikke erkendte forhold, skriver Retten i Hjørring.

  44. Genren romantasy er blevet et kæmpe hit, godt hjulpet på vej af sociale medier.

  45. Striden har kostet omkring 80 mennesker livet de første tre dage, og mindst 20 er døde i et sammenstød i weekenden.

  46. Amira Smajic fra 'Den sorte svane' idømt halvandet års fængsel i bedragerisag

    Amira Smajic fra TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane', idømmes halvandet års fængsel ved Retten i Odense for blandt andet bedrageri.

    Et år og tre måneder af fængselsstraffen gøres betinget.

    Ifølge TV 2 er hun også blevet frakendt retten til at beskæftige sig med juridisk rådgivning indtil videre.

    Erhvervsjuristen Amira Smajic blev landskendt som muldvarp i 'Den sorte svane'.

    Hun var tiltalt for i alt ti forhold - herunder bedrageri, groft bedrageri og forsøg på bedrageri for samlet lige under 1,8 millioner kroner, skriver Ritzau.

    I august sidste år blev Smajic fundet skyldig i dokumentfalsk og blev her idømt tre måneders fængsel.

  47. En tiendedel af Danmark skal omlægges til skov og natur. En stor del af planlægningen kommer til at foregå hjemme hos den enkelte lodsejer.

  48. Jacob Kaarsbo opgiver at føre sag mod DF af økonomiske grunde

    Forsvarsanalytiker Jacob Kaarsbo dropper at føre en sag mod Dansk Folkeparti, som han føler sig misbrugt af i en Facebook-annonce.

    Kaarsbos advokat vurderer nemlig, at det vil koste mere at føre sagen, end det han vil få i erstatning, hvis han får medhold.

    - Det koster penge af egen lomme at føre sagen, og det bliver langt mere end erstatningen. Jeg synes ikke rigtig, jeg har tid og råd til det, siger Jacob Kaarsbo til Ritzau.

    Han er dog åben for at føre sagen, hvis en advokat vil gøre det gratis for ham.

    Kaarsbo mener, at DF har taget et citat fra ham ud af sammenhæng og misbrugt hans ansigt og ekspertise i en politisk kampagne.

  49. Houthi-militsen frigiver besætning, over et år efter skib blev kapret

    Houthi-militsen i Yemen har frigivet besætningen på skibet Galaxy Leader, som militsen beslaglagde i november 2023.

    Det rapporterer det houthiejede Al Masirah TV ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Blandt de 25 besætningsmedlemmer var der blandt andet bulgarere, ukrainere, filippinere, mexicanere og rumænere.

    Ifølge houthierne har man overleveret besætningen til Oman, efter at der er blevet indgået en våbenhvile mellem Israel og Hamas i Gaza.

    Houthi-militsen, der kontrollerer størstedelen af Yemen, har i længere tid jævnligt angrebet skibe med både missiler og droner for at vise solidaritet med palæstinenserne.

    Skibet, der bliver drevet af et japansk selskab, sejler under bahamansk flag.

Mere fra dr.dk