Det er svært at forstå, at nogen kan få for meget succes.
Ikke desto mindre er det det, der lige nu sker for flere amerikanske skiferolie-producenter.
De har så stor succes med at udvinde olie, at det globale marked er ved at drukne, siger Danske Banks olieanalytiker Jens Nærvig Pedersen til fyens.dk.
Oliepriserne er mandag styrtdykket til det laveste niveau i fem år. Fem måneder i træk er prisen på olie faldet, og det er den længste nedtur siden finanskrisen i 2008.
- Netop som man troede, at det laveste niveau i fire år var slemt nok, så rammer vi nu det laveste niveau i fem år, lyder det i en analyse fra Phillip Futures.
Ruslands rubel er historisk hårdt ramt
Den lave oliepris glæder især bilejere, flyselskaber og shippingvirksomheder, som lige nu kan tanke benzin for helt ned omkring 10 kroner literen, og diesel for under ni.
Men de dykkende oliepriser er også en trussel for mange lande. Især for Rusland.
Landet står til at miste adskillige milliarder, hvis priserne fortsætter med at falde, og russernes valuta, rublen, bløder. Mandag toppede det, da rublen på en dag faldt med ni procent i værdi. Det er det største fald siden 1998, skriver BBC.
Ruslands økonomi er nemlig dybt afhængig af olieindustrien - eksport af olie og olieprodukter udgør således godt halvdelen af den samlede russiske eksport.
Faretruende for Danmarks økonomi
Også Danmark risikerer at blive ramt, hvis olieprisen fortsætter med at falde.
I regeringens finanslov for 2015 har man nemlig budgetteret med, at Danmark kan sælge olie til en pris på 110 dollars per tønde. Nu koster en tønde 68.
Tidligere har OPEC, Organisationen af Olieproducerende Lande, reageret på faldende priser ved at begrænse produktionen. Men på et møde torsdag besluttede de, at olieproduktionen ikke skulle sættes ned, og det betyder, at oliepriserne fortsætter med at falde.
Kort før finanskrisen satte ind i 2008, kostede en tønde olie 150 dollars. Den er altså faldet med 82 dollars - eller knap 500 danske kroner.