Der er sorte huller på boligmarkedet

I 44 af landets 98 kommuner blev villaer og rækkehuse i årets første kvartal solgt til en lavere pris per kvadratmeter end på samme tid sidste år.

Huspriserne rasler fortsat nedad i 44 af landets 98 kommuner. Det viser en ny undersøgelse. (Foto: © Kjeld Pedersen, DR)

Boligmarkedet i Danmark er delt i to, og det kan være noget nær en umulig mission at sælge ens bolig - uanset prisen - i dele af landet.

Det fortæller boligøkonom i Boliga, Frederik Rovsing til DR Nyheder.

- Der er nogen steder, der er blevet decideret sorte huller på boligmarkedet, hvor det stort set er umuligt at komme af med sin ejendom, uanset hvilken pris, man sætter den til salg til, siger han.

Lavere pris per kvadratmeter

Boliga har analyseret en række tal for DR Nyheder, og beskeden er nedslående for næsten halvdelen af landets kommuner.

I 44 af landets 98 kommuner blev villaer og rækkehuse i årets første kvartal således solgt til en lavere pris per kvadratmeter end på samme tid sidste år.

Frederik Rovsing fortæller, at mange boligejere er stavnsbundet, fordi de ikke kan komme af med deres bolig til en pris, der overstiger den gæld, de har i boligen.

Landdistrikterne klarer sig dårligt

Allerværst står det ifølge undersøgelsen til på Lolland-Falster, hvor hver enkelt kvadratmeter i årets første tre måneder i snit blev solgt for 39 pct. mindre end i 2013.

Også Vestjylland, Nordjylland, Fyn og Sydsjælland er blandt de udsatte områder.

Men selv om undersøgelsen også viser, at der er masser af handel og prisstigninger i landets større byer, så skal du ikke ret langt uden for de store byer, før du er i et såkaldt landdistrikt, forklarer Frederik Rovsing.

- I landdistrikterne sker der absolut ingenting, og priserne er enten fuldstændig stagneret eller falder mange steder.

- Og du skal altså ikke særlig langt uden for de store byer, før du er i et landdistrikt. Det dækker faktisk store dele af Danmark, siger han.