Da 21-årige Rasa Zakalites fra Litauen skrev under på en kontrakt om at arbejde for et dansk gartneri, troede hun, at hendes lykke var gjort.
På kontrakten stod der, at hun skulle arbejde 42 timer om ugen til en løn på 65 kroner i timen. Ikke en høj løn, men nok til, at den 21-årige kvinde ville flytte sit liv til Danmark.
- Jeg kan godt lide Danmark. Det er et smukt land og de fleste danskere er meget venlige over for os, siger hun.
Måtte arbejde dobbelt for halv løn
Men virkeligheden blev helt anderledes, for da Rsza Zakalites ankom til gartneriet, var arbejdstimerne pludselig helt anderledes.
- Vi arbejdede 75-85 timer om ugen. Jeg så intet af Danmark. Kun mit job og min seng, fortæller hun til DR Nyheder.
Selv om Rasa Zakalites kom til at arbejde dobbelt så meget som aftalt, var månedslønnen stadig den samme - og reelt arbejdede hun til en timeløn på 35 kroner i timen.
På Rasa Zakalites lønseddel, som DR Nyheder har set, fremstår det dog stadigvæk som om den 21-årige kvinde havde en normal arbejdsuge og en normal timeløn.
- Jeg følte mig snydt, fortæller hun.
3F: Ser flere tilfælde af løndumping
Netop snyd med falske lønsedler - eller løndumping som det også kaldes - er noget, som man ser flere og flere eksempler på rundt om i Danmark, fortæller faglig sekretær for 3F, Carsten Hansen.
- Vi hører oftere og oftere om det, når vi er ude på pladsbesøg, siger han.
Han kan komme på flere tilfælde, hvor medarbejdere fortæller om, at de har måtte arbejde over 60 timer om ugen, selv om deres kontrakt tydeligt har sagt, at arbejdsugen ikke måtte overstige 30 timer.
- På den måde kan arbejdsgiveren skjule en masse ekstra arbejdstimer og en lav timeløn, siger Carsten Hansen.
Kører sag mod gartneri for at få sin retmæssige løn
For Rasa Zakalites endte de lange arbejdsuger, da 3F gik ind i hendes sag. Sammen med en række andre gartnerimedarbejdere, der også er blevet snydt, har hun nu rejst erstatningssag mod gartneriet.
- Vi beder om at blive lønnet efter overenskomsten, siger hun og ser stadig en fremtid i Danmark for sig selv. På de rette præmisser.
- Jeg vil gerne blive i Danmark og have et normalt job og normalt liv og selvfølgelig en fair løn, siger hun.
DR Nyheder har forsøgt at spørge det firma, der hyrede Rasa Zakalites, til hendes lønsedler og timetal, men har hverken hørt tilbage på telefonopkald eller mailforespørgsler.